Читај ми!

IZ ČASA U ČAS

IDF: Uništeno skrovište jednog od Hamasovih vođa; Borelj: Potreban hitan prekid vatre u Gazi

Sukob Izraela i Hamasa – 84. dan. Najmanje 35 ljudi je ubijeno, a na desetine ranjeno u napadu izraelskih snaga na izbegličke kampove Nuseirat i Magazi u centralnom delu Gaze. Izraelska vojska saopštila je da proširuje operaciju u oblasti Kan Junisa. Egipat je izneo okvirni predlog za okončanje rata u Gazi, kroz plan koji uključuje tri faze, izjavio je šef informativne službe predsednika Egipta Dija Rašvan. SAD su saopštile da su oborile bespilotnu letelicu i protivbrodsku balističku raketu jemenskih Huta u južnom Crvenom moru. Razmena vatre na granici s Libanom.

ИДФ: Уништено скровиште једног од Хамасових вођа;  Борељ: Потребан хитан прекид ватре у Гази ИДФ: Уништено скровиште једног од Хамасових вођа; Борељ: Потребан хитан прекид ватре у Гази

Izraelske snage nastavile su ofanzivu na centralni i južni deo Pojasa Gaze. Vojnici padobranske brigade otkrili su nekoliko ulaza u Hamasove tunele. IDF tvrdi da pronađen i raketni bacač u džamiji u Kan Junisu.

Ministarstvo zdravlja u Gazi navodi da je u poslednja 24 sata poginulo 210 Palestinaca, a od početka sukoba 21.320.

Zvaničnici izraelske vojske priznali su da su naneli "nenamernu štetu" civilima u izbegličkom kampu Magazi u centralnoj Gazi.

Preliminarnom istragom je, kažu, otkriveno da su tokom napada pogođene i druge zgrade koje su se nalazile u blizini operativaca Hamasa.

Palestinske vlasti ističu da je u udarima na kamp pre četiri dana poginulo je najmanje 70 ljudi.

Ujedinjene nacije pozivaju na prekid ubijanja palestinskog stanovništva. Navode da bi Izrael, zbog pogoršanja sitacije, trebalo da preduzme "odmah, jasne i efikasne korake da se okonča nasilje naseljenika nad palestinskim stanovništvom na okupiranoj Zapadnoj obali, uključujući istočni Jerusalim".

Sirijski mediji javili su da je iznad prestonice Damaska bila aktivna protivvazduhoplovna odbrana, usled očiglednog izraelskog vazdušnog udara. Dodaje se da su na meti izrelskih snaga bili i drugi ciljevi na jugu Sirije.

Militantna grupa Hezbolah, koju podržava Iran, sa sedištem u južnom Libanu, definisala je kao "koaliciju zla" zapadni pomorski savez za zaštitu trgovačkih brodova u Crvenom moru, koji su izloženi napadima jemenskih Huta.

четвртак, 16. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара