Читај ми!

Neredi u Malmeu, sukobi demonstranta i policije nakon paljenja Kurana

Najmanje tri osobe su privedene zbog učešća u sukobima, koji su izbili u delu švedskog grada Malmea u kojem žive imigranti nakon što je antiislamski aktivista Salvan Momika spalio kopiju Kurana, saopštila je tamošnja policija.

Policija trećeg po veličini švedskog grada navodi da su njene pripadnike gađali kamenjem i da je zapaljeno na desetine automobila. Policija je ove događaje, koji su počeli u nedelju i nastavili se tokom noći, opisala kao "nasilnu pobunu".

Sukobi su počeli nakon što je Salvan Momika u nedelju spalio kopiju Kurana. Gnevna grupa ljudi pokušala je da ga spreči u tome, a policija je zadržala u pritvoru nekoliko osoba, prenosi AP.

Besna grupa ljudi, uglavnom mladih, u četvrti Rosengord u Malmeu, gde su i ranije izbijali ovakvi sukobi, jutros je zapalila gume i školjke automobila, a pojedini su bacali električne skutere, bicikle i barijere.

Momika, izbeglica iz Iraka, oskrnavio je Kuran tokom niza antislamskih protesta, uglavnom u Stokholmu, što je izazvalo bes u mnogim muslimanskim zemljama. Švedska policija je dozvolila ovakve akcije, pozivajući se na slobodu govora.

петак, 08. децембар 2023.
3° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара