Читај ми!

Dvojica od četvorice otetih Amerikanaca ubijena u Meksiku

Put u Meksiko zbog jedne kozmetičke procedure završio se tragično za četvoro Amerikanaca koje su kidnapovali naoružani muškarci ubrzo pošto su ušli u državu Tamaulipas, usmrtivši dvojicu otetih.

Dvoje je pronađeno mrtvo, a dvoje preživelih je vraćeno u Sjedinjene Američke Države, saopštila je regionalna vlada Meksika, prenosi Glas Amerike.

Guverner pogranične države Tamaulipas Ameriko Viljareal obavestio je telefonom meksičkog predsednika Andresa Manuela Lopesa Obradora za vreme konferencije za novinare da je dvoje Amerikanaca pronađeno mrtvo, a da je dvoje preživelo, ali je jedan od njih povređen.

Viljareal je rekao da je ranjeni Amerikanac pogođen u levu nogu metkom, ali da mu život nije ugrožen.

Preživeli Amerikanci vratili su se na američko tle nakon što su brzo prevezeni do granice kod Braunsvila u Teksasu, u konvoju kola hitne pomoći i džipova u pratnji meksičkih vojnih vozila i kamiona Nacionalne garde sa vojnicima naoružanim automatskim puškama. Prebačeni su u regionalni medicinski centar.

Rođak jedne od žrtava izjavio je u ponedeljak da je četvoro doputovalo u Meksiko iz Severne Karoline, zato što je jedan od njih zakazao operaciju zatezanja stomaka sa lekarom u meksičkom pograničnom gradu Matamoros, gde se u petak odigrala otmica.

U Matamarosu godinama unazad traje rat narko-kartela u kojem su stradale ili nestale hiljade Meksikanaca.

Američki državljani su pronađeni u kolibi u ruralnom području istočno od Matamorosa na putu ka obali Meksičkog zaliva poznatoj kao "plaža Bagdad", rekao je državni tužilac Irving Barios.

Amerikanci usred okršaja narko-kartela 

Ubrzo pošto su u petak ušli u Meksiko, četvoro Amerikanaca se zateklo usred okršaja suparničkih narko-kartela u gradu. Barios kaže da se pretpostavlja da je došlo do "konfuzije i zabune, a ne direktnog napada."

Na video-snimcima i fotografijama snimljenim tokom i neposredno posle otmice vidi se beli kombi kojim su putovali Amerikanci, pored drugog vozila, sa najmanje jednom rupom od metka u prozoru sa suvozačke strane.

Jedan očevidac ispričao je da su se dva vozila sudarila, a da je odmah zatim na lice mesta stiglo vozilo iz kojih je izašlo nekoliko muškaraca koji su nosili automatske puške i neprobojne prsluke.

Četvoro Amerikanaca su ubačeni u vozilo i odvedeni sa lica mesta od strane naoružanih ljudi, saopštio je FBI.

Lopes Obrador je izjavio da je jedna osoba u pritvoru zbog otmice Amerikanaca.

Na video-snimku objavljenom na društvenim mrežama vidi se kako muškarci unose četvoro ljudi u zadnji deo kamioneta.

Pucnjave u petak, kada su kidnapovani Amerikanci, bile su toliko intenzivne da su lokalne vlasti upozorile stanovništvo da ne izlazi na ulicu, a američki konzulat izdao upozorenje da se ne putuje u Matamoros.

Stejt department je upozorio građane SAD da ne putuju u Tamaulipas. Međutim, Amerikanci koji žive u Braunsvilu ili negde drugde u Teksasu, često prelaze u posetu porodici, posećuju lekare ili kupuju. To je takođe prelazna tačka za ljude koji putuju dalje u Meksiko, navodi Glas Amerike.

петак, 29. септембар 2023.
23° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"