Читај ми!

Još jedan Bajdenov lapsus – pomešao Kambodžu i Kolumbiju

Američki predsednik Džo Bajden je Kambodžu, koja je domaćin međunarodnog samita predvođenih liderima jugoistočne Azije, nazvao Kolumbijom.

Novi lapsus predsednika SAD samo je jedan u nizu mnogih. Bajden je na skupu u Pnom Penu premijera Kambodže nazvao predednikom vlade Kolumbije.

"Sada kada smo ponovo zajedno ovde u Kambodži, radujem se izgradnji još većeg napretka nego što smo već postigli, i želim da zahvalim premijeru Kolumbije na njegovom vođstvu kao predsedavajućem ASEAN i što je sve ugostio", rekao je Bajden na skupu Asocijacije zemalja jugoistočne Azije u Pnom Penu, prenosi Rojters.

Bajden je očigledno mislio na premijera Kambodže Hun Sena, koji trenutno predsedava desetočlanim regionalnim blokom.

Predsednik SAD, koji na svojoj velikoj turneji pored samita ASEAN u Pnom Penu i na klimatskom skupa COP27 u Egiptu, treba da učestvuje na i samitu G20 u Indoneziji, napravio je sličnu grešku dok je nedavno razgovarao sa novinarima u Beloj kući.

Bajden, koji 20. novembra puni 80 godina, ove nedelje je rekao da namerava da se ponovo kandiduje za drugi predsednički mandat na izborima 2024. godine, a konačnu odluku će verovatno doneti početkom sledeće godine.

Bajdenova povremena verbalna spoticanja i sklonost da skrene sa scenarija tokom nastupa uživo, njegovi republikanski kritičari tumače kao dokaz da je prestar za svoju funkciju. Sa druge strane, pristalice Bajdena to nazivaju "ejdžizmom" i kažu da je predsednik, koji je prevazišao mucanje iz detinjstva, decenijama imao uspešne javne nastupe.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво