Читај ми!

Požar u rafineriji nafte u Indoneziji - povređeno 20 osoba, evakuisano 950

Najmanje dvadeset osoba je povređeno od kojih pet teže u požaru koji je izbio u rafineriji Balongan, saopštila je Indonežijska državna naftna kompanija Pertamina.

Indonezijska državna naftna kompanija Pertamina saopštila je da su u toku napori da se stavi pod kontrolu veliki požar koji je izbio u njenoj rafineriji Balongan nakon koje je iz okolnih oblasti evakuisano 950 osoba, prenosi Bi-Bi-Si.

Portparol kompanije je rekao da je najmanje 20 osoba povređeno, od kojih je petoro zadobilo teške opekotine.

Požar je počeo u nedelju nešto posle ponoći, a na društvenim mrežama su objavljeni videozapisi na kojima se vidi kako veliki plamen zahvata rafineriju i kako se čuje velika eksplozija, prenosi Rojters.

"Prvo smo osetili jak miris goriva, toliko jak da me je nos zaboleo, dok smo čuli udare groma", rekao je jedan obližnji stanovnik lokalnoj vesti Metro TV, prema izveštaju Rojtersa

Agencija navodi da su iz Pertamine naveli da uzrok požara u rafineriji za sada nije poznat, ali da se sumnja da je veliko nevreme možda izazvalo ovu nesreću.

Državna naftna kompanija je saopštila da će rafinerija, koja prerađuje oko 125.000 barela dnevno, biti zatvorena i da se sprovodi kontrola protoka nafte kako bi se sprečilo dalje širenje, a da snabdevanje gorivom neće biti poremećeno zbog požara.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво