Sud u Vašingtonu obustavio izvršenje odluke o zabrani "Tik-toka"

Sud u Vašingtonu je privremeno obustavio izvršenje odluke Trampove administracije kojom je "Eplu" i "Guglu" zabranjeno da korisnicima nude aplikaciju "Tik-tok" koja je u kineskom vlasništvu.

Sudija Karl Nikols je sinoć izdao kratku preliminarnu zabranu odluke. Detaljno mišljenje sudije se očekuje tokom dana.

Američko ministarstvo za trgovinu, koje je i izdalo odluku o zabrani "Tik-toka", navelo je da će se pridržavati zabrane i da je preduzelo korake kojima će to učiniti.

U saopštenju, u kojem se brani odluka o zabrani aplikacije i Trampova odluka u kojoj se od "Bajtdensa", vlasnika aplikacije, traži da obustavi operacije "Tik-toka" u SAD, nije naznačeno da li će se američka vlada žaliti na odluku sudije. 

Sudska odluka stigla je u toku pregovora "Volmarta" i "Orakla" da kupe akcije nove kompanije "Tik-tok Global" koja će nadgledati delovanje "Tik-toka" u SAD. Tramp je tada rekao da je dogovor dobio njegov blagoslov.

Međutim, ključne tačke dogovora su sporne, uključujući i to ko će biti većinski vlasnik nove kompanije. Iz "Bajtdensa" je rečeno da će svaki dogovor koji je postignut morati da odobri Peking.

Iz "Tik-toka" su naveli da su zadovoljni sudskom zabranom i dodali da će nastaviti dijalog sa vladom kojem je predsednik dao preliminarno odobrenje. 

петак, 08. децембар 2023.
3° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара