Trampovo obećanje za Dan nezavisnosti: Poraziću radikalnu levicu

Predsednik SAD Donald Tramp ponovio je u svom govoru povodom 4. jula Dana nezavisnosti da će poraziti "radikalnu levicu".

U govoru je Tramp osudio nedavne proteste i skrnavljenje istorijskih spomenika rekavši da je to pokušaj da se unište Sjedinjene Države.

Takođe, američki predsednik je ponovo bez dokaza tvrdio da je koronavirus u 99 odsto slučajeva bezazlen dok u stvarnosti mnoge američke države beleže rekordan broj novih slučajeva.  

Iako mnogi kritikuju ponašanje i reakciju Trampa i njegove adminsitracije tokom pandemije, predsednik SAD i dalje glavnog krivca vidi u Kini.

Nedaleko od Bele kuće gde je Tramp govorio održani su mirni protesti. Pristalice predsednika Trampa demonstranti su usvikivali "Sjedinjene Države!" ali nije bilo izveštaja o sukobima.

"Uvek je bilo onih koji su lagali o prošlosti kako bi stekli moć u sadašnjosti. To su oni koji lažu o našoj istoriji, oni koji žele da se stidimo onoga što jesmo", rekao je Tramp.

U svom govoru Tramp je ponovio ono što je prethodno veče rekao na planini Rašmor optužujući "pokrete besa" za pokušaj brisanja istorije predstavljajući sebe kao borca protiv levičarskih ekstremista.

петак, 09. јун 2023.
17° C

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено