Trampovo obećanje za Dan nezavisnosti: Poraziću radikalnu levicu

Predsednik SAD Donald Tramp ponovio je u svom govoru povodom 4. jula Dana nezavisnosti da će poraziti "radikalnu levicu".

U govoru je Tramp osudio nedavne proteste i skrnavljenje istorijskih spomenika rekavši da je to pokušaj da se unište Sjedinjene Države.

Takođe, američki predsednik je ponovo bez dokaza tvrdio da je koronavirus u 99 odsto slučajeva bezazlen dok u stvarnosti mnoge američke države beleže rekordan broj novih slučajeva.  

Iako mnogi kritikuju ponašanje i reakciju Trampa i njegove adminsitracije tokom pandemije, predsednik SAD i dalje glavnog krivca vidi u Kini.

Nedaleko od Bele kuće gde je Tramp govorio održani su mirni protesti. Pristalice predsednika Trampa demonstranti su usvikivali "Sjedinjene Države!" ali nije bilo izveštaja o sukobima.

"Uvek je bilo onih koji su lagali o prošlosti kako bi stekli moć u sadašnjosti. To su oni koji lažu o našoj istoriji, oni koji žele da se stidimo onoga što jesmo", rekao je Tramp.

U svom govoru Tramp je ponovio ono što je prethodno veče rekao na planini Rašmor optužujući "pokrete besa" za pokušaj brisanja istorije predstavljajući sebe kao borca protiv levičarskih ekstremista.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво