Читај ми!

Tajms: Tajni plan – stotine hiljada biće deportovano iz EU

Stotine hiljada tražilaca azila kojima je odbijen zahtev biće deportovano iz Evrope tokom sledećih nekoliko nedelja, piše danas britanski "Tajms".

Britanski dnevnik navodi, pozivajući se na "tajni plan" Evropske unije, da se očekuje da će zahtev za azil biti odbijen za oko 400.000 ljudi koji su ušli u zemlje EU u prvoj polovini ove godine, prenosi Tanjug.

Brisel ima nameru da zapreti povlačenjem pomoći, otkazivanjem trgovinskih sporazuma ili viznih aranžmana, ukoliko zemlje poput Nigera ili Eritreje ne pristanu da prime nazad svoje ekonomske emigrante.

U nacrtu teksta, o kome će sutra razgovarati ministri unutrašnjih poslova EU, predlaže se da se više izbeglica vraća u svoje zemlje, jer bi porast broja onih koji su vraćeni mogao odvratiti ilegalnu migraciju i dolazak u Evropu.

Predlog tog "tajnog plana" takođe sadržava odredbu po kojoj će zemlje EU držati u pritvoru hiljade tražilaca azila kojima je odbijen zahtev da bi ih sprečili da pobegnu uoči deportacije.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво