Читај ми!

Pančevo: Rad na 40 stepeni pored roštilja

Leti, kada su velike vrućine, osim radnicima na otvorenom, teško je i onima koji rade kraj vatre i peći – u kuhinjama, pekarama i kioscima gde se pravi roštilj.

Kiosk brze hrane u centru Pančeva postoji već 30 godina i ima mnogobrojne mušterije. Tu su redovni gosti, a stalno dolaze i nove generacije. 

 

Jedan od razloga je poverenje koje imaju u stalne radnice – Suzana Milanović i Dara Robić tu su već godinama.

Posla ima puno, retki su trenuci predaha, a posebno je teško leti, kada spoljne temperature koje dostižu i 40 stepeni samo povećavaju vrućinu kraj ionako vrelih roštilja.

"Mi smo klimatizovani. Imamo klime, nama ne znači ništa ova jaka vrućina. Iako vrućina izbija od roštilja, mi smo navikli. Godinama radimo to već", kaže Suzana.

Posle toliko godina, kažu, prestaju i da osećaju visoku temperaturu.

"Nama je čak lepše unutra, nego napolju", ističe Dara.

Iako ovaj posao ne izgleda nimalo lak, Suzana i Dara kažu da ga vole i da su samo to ceo život radile. O nečem drugom ni ne razmišljaju. Sve je, kažu, stvar navike, volje i iskustva.

“Samo ko voli da radi, ko je odgovoran. Nije lako jer je u pitanju hrana, nije to kao da prodaješ novine, pa ne razmišljaš ni o čemu, pogotovo na ovim temperaturama", napominje Dara.

Vredne Pančevke vikendom rade i treću smenu. Iako vrućine tada malo popuste, i dalje je naporno. Obavi se zadatak, a onda kreće novi radni dan i nove obaveze.

недеља, 27. јул 2025.
19° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом