Na Divčibarama besplatna škola skijanja za valjevske školarce

I ove godine za valjevske školarce na Divčibarama - besplatno skijanje i obuka skijanja na ski-stazi Crni vrh. Zahvaljujući veštačkom osnežavanju, snega je bilo dovoljno.

Na divčibarskoj stazi Crni vrh već nekoliko sezona dobri su domaćini valjevskim ucenicima. Zahvaljujući ovoj besplatnoj akciji, brojni valjevski školarci su po prvi put došli na ski stazu.

"Meni je ovo prvi put da skijam uopšte i stvarno sam zadovoljna i instruktorima i zahvalna profesorima sto su omogucili da dođem ovde. Ja sam posle prvog časa mogu da kažem da sam savladala skijanje i da sledeći put kad dođem mogu da idem na ski stazu", zadovoljna je Iva Pavlović, učenica Ekonomske škole Valjevo.

"Pa mnogo je mnogo lepo što nas škola vodi na skijanje, baš lepo imamo besplatnu ski školu, ovaj sve je mnogo lepo i ićiću i dogodine", kaže Dragomir Despić, učenik Ekonomske škole Valjevo.

Zahavaljujući saradnji sa školama i ove sezone na ski stazi Crni vrh boraviće nekoliko stotina učenika.

"Ove godine smo došli sa sto i nešto đaka, planiramo još jednom ako bude bilo snega da ponovimo, deca su zadovoljna i nadamo se da ćemo i dalje nastaviti uspešnu saradnju", navodi Ivan Mladenovic, nastavnik fizickog vaspitanja Ekonomska skola Valjevo.

"Skijalište im obezbeđuje svu neophodnu opremu za skijanje, obezbeđen je i čas skijanja, ako zna da skija ski-pas je obezbeđen potpuno besplatno, kao i panoramsko razgledanje žičarom. Koristimo svaki mogući minus da stazu osnežavamo i trudimo se da potraje što duže", navodi Đorđe Vuković, iz Divčibare Ski Resorta.

Na stazi Crni vrh planiraju se nove grupe učenika, ukoliko vremenski uslovi budu minimalno povoljni za veštačko osnežavanje na Divčibarama.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара