Novi klavir u svečanoj sali šabačke Muzičke škole

Šabačka Muzička škola dobila je do sada najvredniji poklon - polukoncertni klavir Šigeru Kavai. Instrument je samo deo donacija Danice Marković Jekić u znak sećanja na preminulog sina.

Veština i umetnost japanskih graditelja i najbolji materijali čuju se u svakom odsviranom tonu. Vlasnici ovog klavira znaju da ne poseduju samo instrument, već i saputnika u potrazi za muzičkim snovima.

"Pruža nam dosta mogućnosti kao što je menjanje boja i dinamičke razlike i veoma se radujem budućim takmičenjima i koncertima na njemu", kaže Aleksa Radanović, učenik.

U znak sećanja na Dejana Isailovića, nekadašnjeg učenika Muzičke škole, koji je preminuo pre 19 godina, njegova majka prodala je kuću i obezbedila 76.000 evra za kupovinu klavira.

"Škola nikada nije dobila ovoliku da kažem jednu vrednu donaciju, klavir je nešto najlepše što je moglo školi da se desi, polukoncertni klavir Šigeru Kavai stigao je u školu i obradovao i nastavnike i učenike", navodi Sonja Živković, direktorka Muzičke škole "Mihailo Vukdragović".

Dejan je više od svega voleo porodicu, prijatelje, prirodu i muziku, kaže Danica Marković Jekić. Osim klavira, truba, oboa, gitara, samo su neki od instrumenata koje je poklonila prethodnih godina. U okviru Fondacije sa imenom njenog sina, nagrađivani su i najbolji učenici kao i uspešni đaci iz siromašnih porodica.

"Moja velika ljubav i zasluge sina učinile su upravo da ja ovako delujem, naravno da je dat blagoslov od Gospoda, tu sam prvo spasenje našla, i tako želim do kraja. Sve što sam mogla gledala sam da dam u prave ruke i na prava mesta. Najveći zgoditak koji sam dala, dala sam i posvetila deci, jer bi to isto i moj Dejan učinio. Tu sam pronašla sebe, da tugu pretvorim u radost davanja", objašnjava Danica Marković Jekić, donatorka.

Šabačku Muzičku školu pohađa oko 600 učenika koji godišnje osvoje više od 300 nagrada. Novi klavir u svečanoj sali biće deo i koncertnih i takmičarskih aktivnosti.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво