Rudari sa maskama svakodnevno silaze u jamu, primaju i nove radnike

Zbog širenja koronavirusa, na svetskom tržištu pale su cene metala, transport je otežan kao i kvalitet poslovanja, tvrde u preduzeću "Rudnik i flotacija" na istoimenoj planini kod Gornjeg Milanovca. Ipak, uz primenu paketa mera prevencija i zaštite na radu, svakodnevno silaze u jamu rudnika, a zaposlili su i osam novih pomoćnih radnika.

Već pojavom koronavirusa u Kini započeli su i problemi u industriji obojenih metala. Vrlo brzo, teška situacija osetila se i na lokalnom nivou.

"Došlo je do strmoglavog pada obojenih metala, olova, cinka, bakre, a nažalost i srebra, što je naš glavni finansijski element. Posle toga, kad je vanredno stanje uvedeno kod nas, to je rezultiralo teškoćama u transportu i nabavci repromaterijala, kao i u transportu gotovih proizvoda", kaže Aco Ilić, direktor preduzeća "Rudnik i flotacija".

Ipak, u rudniku kod Gornjeg Milanovca uspevaju da se izbore, a prioritet je, kažu, sačuvati zdravlje radnika.

Preduzeli su sve potrebne mere, a žele da sačuvaju i više od 470 radnih mesta.

Među zaposlenima su i radnici iz Makedonije, koje radno mesto čeka po završetku vanrednog stanja.

"Većina njih je otišla, a na njihovo mesto mi smo primili nove pomoćnike, tako da je od 15. marta do danas primljeno osam pomoćnih radnika. Trebaće još verovatno tri do četiri radnika", dodaje Ilić.

Očuvanje zdravlja zaposlenih, proširenje proizvodnje i zapošljavanje dodatnog broja ljudi glavni su ciljevi ovog preduzeća.

Zato je i u vanrednom stanju otvoren konkurs za prijem novih radnika.

петак, 14. јун 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије