Evropska nedelja mobilnosti u Pančevu

Pančevo je jedan od dve hiljade gradova koji obeležavaju Evropsku nedelju mobilnosti. Cilj te kampanje je smanjenje broja automobila na ulicama i podsticaj korišćenja drugih vidova prevoza. Tim povodom, za decu iz Ivanova organizovana je vožnja katamaranom po Tamišu.

U Evropskoj nedelji mobilnosti Pančevci se podstiču da što manje koriste svoje automobile, da idu peške ili biciklom, ali se ujedno promoviše i rečni saobraćaj.

Đaci osnovne škole "Moša Pijade" iz Ivanova, koji su pobedili u ekološkoj akciji prikupljanja reciklažnog otpada, dobili su nagradnu vožnju Tamišom, kako bi mogli da upoznaju grad iz drugačije perspektive.

Neki od njih prvi put su plovili Tamišom, saznali su i neke detalje iz istorije Pančeva, kakav je značaj imao rečni saobraćaj i koliko su velika atrakcija dva jedinstvena svetionika na ušću Tamiša u Dunav.

Učenici će u školi imati ekološku radionicu, a u Gradskoj upravi biće održana tribina o održivoj mobilnosti.

"Doći će stručnjaci koji se time bave i koji to istražuju, koji će dati vrlo korisne savete o tome kako vozilo koje već imate da vozite na optimalan način", kaže Gordana Vlajić, iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine, "kako da potrošite što manje goriva i emitujete najmanje otrovnih gasova."

Na kraju Evropske nedelje mobilnosti, kada se obeležava Dan bez automobila, biciklistima u gradu biće poklanjana svetlosna signalizacija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво