Vlasinska regata

Na Vlasinskom jezeru tokom vikenda održana je 5. Vlasinska regata. Učestvovalo je oko 30 posada iz Bugarske i Srbije. To je eko-regata kojom učesnici promovišu upotrebu eko plovila na Vlasinskom jezeru.

Najmlađi učesnik regate je osmomesečna Maša, koja je sa roditeljima uživala na Vlasinskom jezeru. Pored posada iz naše zemlje i susedne Bugarske, koje već tradicionalno učestvuju u regati, prvi put na Vlasini bio je i Aleksandar iz Sjedinjenih Američkih Država.

"Utisci o prirodi i ljudima su fenomenalni. Jezero je prelepo i ovo je divno iskustvo za mene", kaže Aleksandar Aleksandrou, iz Njujorka.

"Tri godine učestvujem, pomažem i u organizaciji i želim da popularizujem regatu kako bi svake godine bilo sve više ljudi", kaže Marina Najdenova, iz Sofije.

Veslači i posetioci tradicionalno se okupljaju ispred vidikovca "Hadži Zamfir" na Vlasini. Osim što su veslali, učesnici su se prvog dana regate nadmetali i u dve igre na vodi.

"Imamo takmičenje i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Svake godine proširujemo događaj sa nekom novom disciplinom i svi budu veoma zadovoljni", kaže Boris Purjakov, Nautički klub "Liman" iz Zemuna.

"Ovde je jedno veslanje koje je ustvari druženje. Nema takmičarski karakter, mada mi kao klub nastupamo i na veslačkim takmičenjima. Dolazimo prvenstveno zbog lepote prirode i zbog ljudi koji nas ovde dočekaju i sa kojima se družimo iz drugih klubova", kaže Jovan Opačić, Nautički klub "Avantura 4x4" iz Pančeva.

Peti put održava se regata, koju realizuje Nautički klub "Liman" iz Zemuna u saradnji sa opštinom Surdulica i turističkom organizacijom.

"Mi činimo sve da privučemo ljude na Vlasinu, da Vlasini zaista damo definiciju turističke atrakcije. Vlasina je posebno lepa, predeo izuzetnih odlika, i ono što ja volim da kažem, Vlasina je zaista fabrika crvenih krvnih zrnaca", kaže dr Aleksandra Popović, predsednik Opštine Surdulica.

Regata je revijalnog karaktera, otvorena i za rekreativce i profesionalce. Cilj je promocija eko plovila na našem najvećem veštačkom jezeru.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво