Novi proizvodi u AD "Žitopromet-mlin" Senta

Vodeći otkupljivač pšenice u Srbiji AD "Žitopromet-mlin" Senta povećao je broj proizvodnih linija u fabrici testenina u Senti i otvorio novu pekaru u sopstvenom mlinu u Novom Kneževcu.

"Žitopromet-mlin" Senta godišnje otkupi oko 80 hiljada tona pšenice, koja kroz preradu završi u fabrici testenina i pekari.

Žitoprometov mlin dnevno samelje 25 vagona žita. Fabrika testenine je do sada proizvodila šest hiljada tona na jednoj proizvodnoj liniji, a nabavkom dve nove, od renomiranog italijanskog proizvođača, proizvodnja je povećana na deset hiljada tona godišnje.

Drugim rečima, za 24 sata proizvede se 35 hiljada kilograma testenina. Vrednost nove investicije je milion i sedamsto hiljada evra.

Predsednik kompanije Predrag Đurović konstatuje da sada imaju potpuno novu tehnologiju i novi kvalitet proizvoda.

"Očekujem da ćemo sa novim kvalitetom proizvoda i povećanjem obima proizvodnje uspeti da osvojimo i nova tržišta", poručuje Đurović.

U novu pekaru u Novom Kneževcu, urađenu po najvišim standardima, uloženo je 750 hiljada evra. Eva Vučurović, rukovodilac proizvodnje, objašnjava da je kapacitet nove pekare 1.800 komada pekarskih proizvoda za sat proizvodnje, odnosno, dnevno se proizvede jedanaest hiljada jedinica.

Polovina "Žitoprometovih" testenina, kojih je dvadesetčetiri vrste, se izvozi, a drugih pedeset odsto, uz pekarske proizvode,  plasira se preko sopstvenih maloprodajnih objekata.

rts.kikinda@rts.rs
+381 230 439 745

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. мај 2025.
14° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом