Srpska te zove – održan miting u Banjaluci povodom rezolucije o Srebrenici

Održan miting "Srpska te zove" u Banjaluci. Povod za okupljanje je rezolucija o Srebrenici o kojoj će se raspravljati u maju u Generalnoj skupštini UN. Zvaničnici Republike Srpske i Srbije poručili da neće dozvoliti da se srpski narod etiketira kao genocidan.

Na Trgu Krajine u Banjaluci održan miting "Srpska te zove".

Povod za okupljanje građana je rezolucija o Srebrenici o kojoj će se raspravljati u maju u Generalnoj skupštini UN.

Kako prenosi RTRS, na mitingu će govoriti predstavnici političkog rukovodstva Republike Srpske, predstavnici boračkih udruženja proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata i različitih udruženja građana. Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzeće pojačane mere bezbjednosti.

Očekuje se dolazak građana iz svih krajeva Republike Srpske.

Ranije danas, Narodna skupština Republike Srpske usvojila je izveštaj Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu od 1992. do 1995. godine.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ranije danas pozvao je građane da dođu u što većem broju i poručio da će miting proći mirno i sa jasnim porukama.

"Poruka je, kako misite da živimo sa vama, ako vi nas etiketirate. Šta hoćete? Da mi budemo krivi, a vi ste kao nevine žrtve. Naravno, da ima nevinih žrtava kod Bošnjaka, kao što ima i kod Srba, ali time su se trebali baviti sudovi, a ne politički forumi kakav je Generalna skupština UN-a", rekao je Dodik za RTRS.

четвртак, 20. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије