"Otvoreni Balkan" šansa za nove poslovne veze – albanski Institut za kulinarstvo želi saradnju sa Srbijom

Otvoreni Balkan otvara nove mogućnosti kretanja ljudi, robe, usluga i kapitala. Za saradnju sa Srbijom zainteresovana je albanska kompanija Nerandži, koja proizvodi zdravu hranu, a u čijem sastavu posluju Institut za kulinarstvo i Agencija za tržište rada.

Kao i u svakoj drgoj školi predaje se stručno gradivo - recepti za razna jela i tačna računica koliko sve to košta. Sve to nauče polaznici albanskog Instituta za kulinarstvo "Nerandži".

"Nudimo razne kulinarske kurseve, prema potrebama tržišta i polaznika - tradicionalne albanske kuhinje, opšte, vegetarijanske, veganske, italijanske, azijske ili meksičke", navodi portparolka kompanije "Nerandži" Sara Maze.

Kako bi što bolje savladali gradivo o gastronomiji i naučili da pripremaju jela iz raznih krajeva sveta menadžment se pobrinuo da polaznicima pruži obuku iz prve ruke.

Okošija Amat, kuvar u rezidenciji ambasadora Japana u Alabniji kaže da dva puta nedeljno uči polaznike kako da spremaju suši, ali i nudle za koje je važno da testo odstoji. U tome je, ističe, preusdno iskustvo.

Menadžer u ugostiteljstvu i turizmu, kuvar, pekar, poslastičar, mesar, konobar, šanker su neka od zvanja za koje školovanje traje od tri meseca do dve godine. Posao je, kažu, zagarantovan.

"Pratimo poslovanje kompanije 'Horeka' u hotelijerstvu i ugostiteljstvu. Za njih školujemo osoblje i zapošljavamo ga preko naše Agencije za zapošljavanje", ističe Auroroa Kolići, direktorka marketinga u "Nerandžiju".

U ovom Institutu inicijativu "Otvoreni Balkan" vide kao mogućnost za saradnju. Voleli bi da na svoj meni uvrste i srpska tradiconalna jela, ali i da imaju predavače i polaznike iz Srbije.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво