Читај ми!

Polemika između Sarajeva i Banjaluke, tri prsta razdora

Oštra polemika između Sarajeva i Banjaluke zbog podizanja tri prsta ministra bezbednosti Nenada Nešića ispred Parlamenta u Sarajevu. Skupština Kantona Sarajevo je odmah Deklaracijom najoštrije osudila "provokativno podizanje tri prsta ministra." Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik kaže da ne zna da li da se smeje ili zabrine zbog nastavka pritiska na obesmišljavanje i poništavanje svega srpskog u BiH. Sledeća bi mogla da bude zabrana ljubljenja po tri puta ili zabrana da se krstimo sa tri prsta, poručuje Dodik.

Deklaracija Skupštine Kantona Sarajevo usledila je nakon što je novoizabrani ministar bezbednosti BiH Nenad Nešić na ulazu u zgradu Parlamenta u Sarajevu snimljen kako podiže tri prsta i na taj način odgovara opozicionom poslaniku iz Srpske Nebojši Vukanoviću koji je Nešića pitao da li je ispoštovao slogan iz svoje predizborne kampanje koji je glasio "Treći put".

Nešić je podizanje tri prsta u Sarajevu objasnio gostujući na Javnom servisu Federacije BiH.

Iz gostovanja Nenada Nešića na FTV

Nešić: Naišao sam, on je meni dobacivao, rekao mi ode ti kod Dodika i onda sam ja njemu poslao poljubac i podigao tri prsta.

Voditeljka: Molim Vas, nemojte pokazivati tri prsta. Vama je jasno da je to provokacija.

Nešić: Jeste me pitali?

Voditeljka: Jesam, ali nisam tražila da to ponovo pokažete. Vama je jasno. U Srbiji to možda nije sporno ali vi znate da ovđe to ima značenje

Nešić: Da li je zabranjeno?

Voditeljka: Nije zabranjeno, ali je Vama jasno, i sve žrtve bi se složile nakon iskustva proteklog rata to jeste fašistički pozdrav.

Nešić: Ovo nije zabranjeno.

Na Deklaraciju Kantona Sarajevo Nenad Nešić odgovora da se neće izvinjavati zato što je Srbin.

Milorad Dodik kaže da, znajući noviju istoriju ovog prostora ne bi potcenjivao uticaj ove deklaracije na Bošnjake u BiH, jer je i sve zlo u BiH počelo, kaže napadom na srpsku zastavu i srpskog svata u Sarajevu.

"Dakle, napadom na simbole i tradiciju Srba", poručuje Dodik.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво