Milanović se povlači?

Nakon debakla Narodne koalicije, okupljene oko SDP-a, njen lider Zoran Milanović se povlači sa čela stranke i to će saopštiti danas, piše riječki "Novi list".

Riječki dnevnik blizak SDP-u navodi da će Milanović danas saopštiti da se neće kandidovati na narednim unutarstranačkim izborima, koji moraju uslediti za najviše pola godine.

Pozivajući se na nezvanična saznanja, list piše da će Milanović faktički odstupiti sa mesta predsednika te stranke.

Podseća se, naime, da je Statutom SDP-a propisano da stranka u roku od 150 dana nakon parlamentarnih izbora bira rukovodstvo.

Reč je o jednoj od demokratičnijih stranačkih normi koja nacionalnog stranačkog lidera, kao i one lokalne, tera da nakon parlamentarnih, odnosno lokalnih izbora, članstvu podnesu račun.

Kao najizgledniji kandidati za njegovog naslednika spominju se SDP-ov evroparlamentarac Tonino Picula, potom ministar pomorstva, saobraćaja i infrastrukture u bivšoj vladi SDP-a Siniša Hajdaš Dončić, član SDP-a iz Istre koji je u mandatu njihove vlade bio na čelu saborskog Odbora za Ustav, poslovnik i politički sastav Peđa Grbin, kao i ministar policije u bivšoj vladi Ranko Ostojić.

Milanović je za 14 sati najavio konferenciju za novinare, ali nije najavljena tema. 

Prema privremenim rezultatima jučerašnjih parlamentarnih izbora u Hrvatskoj, HDZ je osvojio 61 mandat, SDP 54, dok je Most osvojio 13 mandata. Lider HDZ-a Andrej Plenković proglasio je pobedu i poručio da je siguran da će ta stranka imati privilegiju da formira stabilnu hrvatsku vladu koja će vladati naredne četiri godine.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво