Читај ми!

RAT U UKRAJINI

Putin: Napad na "Krokus" uklapa se u "širu ukrajinsku kampanju zastrašivanja"; Raketiran Kijev – ima povređenih

Rat u Ukrajini – 761. dan. Odjekuju eksplozije u Kijevu, a čuju se i sirene za vazdušnu opasnost širom ukrajinske prestonice. Ukrajinski zvaničnici javljaju da je 10 povređenih, dok ambasadorka SAD tvrdi da je Rusija napala Kijev hipersoničnim raketama. Oštećena je i zgrada Akademije primenjenih umetnosti. Borbe bespilotnim letelicama, takođe, nastavljaju se između Kijeva i Moskve. Dok Rusija tvrdi da je oborila 11 dronova, Ukrajina navodi da je uništila njih osam.

Путин: Напад на "Крокус" уклапа се у "ширу украјинску кампању застрашивања"; Ракетиран Кијев – има повређених Путин: Напад на "Крокус" уклапа се у "ширу украјинску кампању застрашивања"; Ракетиран Кијев – има повређених

Ukrajinska vojska je saopštila da je tokom napada na Krim pogodila dva velika ruska desantna broda, centar za komunikaciju i drugu infrastrukturu koju koristi ruska mornarica u Crnom moru, dok Moskva tvrdi da je napad odbijen.

"Odbrambene snage Ukrajine pogodile su velike desantne brodove 'Azov' i 'Jamal', centar veze i nekoliko infrastrukturnih objekata ruske Crnomorske flote na Krimu“, saopštila je ukrajinska vojska.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski naveo je da je samo u poslednjih nedelju dana u napadima ruska vojska upotrebila 700 bombi i 190 projektila.

Rusija je pokrenula velike raketne i napade dronovima širom Ukrajine, gađajući ključnu infrastrukturu, zbog čega su mnogi gradovi delimično ostali bez struje i grejanja.

Veći broj energetskih objekata na zapadu Ukrajine oštećen je tokom ruskih napada prethodnih dana kada je oštećena i najveća hidroelektrana u Ukrajini – Dnjepar. U jučerašnjem napadu uništena je i termoelektrana u drugom po veličini ukrajinskom gradu Harkovu, zbog čega se Ukrajina suočava sa teškom energetskom situacijom.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара