Читај ми!

IZ ČASA U ČAS

Zelenski: Napredovali smo na južnom frontu i u blizini Bahmuta; Moskva: Uništeni ukrajinski gliseri kod Zmijskog ostrva

Rat u Ukrajini – 564. dan. Ukrajinski zvaničnici saopštili su da je Rusija tokom noći izvela napad dronovima na Kijev, kao i da su eksplozije odjekivale dva sata. Ima povređenih. Iz Moskve je saopšteno da su ruske snage oborile osam bespilotnih letelica iznad Crnog mora u blizini Krima i uništile tri glisera kod Zmijskog ostrva. Rusija je pohvalila deklaraciju Grupe 20 koja nije direktno kritikovala Moskvu zbog napada na Ukrajinu. Kijev je nezadovoljan. Poručuje da deklaracija "nije nešto čime bi se trebalo ponositi".

Moskva tvrdi da su ruske snage PVO tokom jučerašnjeg dana oborile dron u severozapadnom regionu Krima, dok je ruski predsednik Vladimir Putin ocenio da je Zapad namerno izazvao sukob u Ukrajini kako bi usporio razvoj Rusije.

Kijev, sa druge strane, najavljuje nastavak kontraofanzive, dok bivši ukrajinski ministar odbrane Aleksij Reznikov upozorava da pregovori sa Moskvom neće doneti mir i da je Vladimir Putin i dalje odlučan da u potpunosti uništi Ukrajinu.

U međuvremenu, članice grupe 20 najrazvijenijih ekonomija sveta na samitu u Indiji usvojile su deklaraciju o pitanjima sa kojima se ta organizacija suočava uključujući rat u Ukrajini. 

Kijev je nezadovoljan, poručuje da deklaracija "nije nešto čime bi se trebalo ponositi". Kritikovao je to što se u njoj ne pominje "napad Rusije na Ukrajinu".

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pozvao je pojedine lidere zemalja G20 da ispune neke ruske zahteve kako bi se oživeo sporazum o izvozu žita Crnim morem i kako bi se smanjile cene hrane u svetu.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара