Читај ми!

IZ ČASA U ČAS

Maljarova: Ukrajinske trupe postepeno napreduju na jugu; snažni udari ruskog Su-34 u pravcu Kupjanska

Rat u Ukrajini – 518. dan. Sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se u Zaporožju i Hersonu. U Harkovskoj oblasti zabeleženi su udari dronovima "šahid" na industrijske objekte, javljaju ukrajinski mediji, pozivajući se na gradonačelnika Pervomajskog Nikolaja Bakšejeva. Šef službe za informisanje zapadne komande ruske vojske Sergej Zibinski saopštio je da su ruski bombarderi izveli dva vazdušna udara u pravcu Kupjanska. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski upozorava da neće tolerisati korupciju ili izdaju u državnim poslovima.

Nastavljaju se žestoke borbe na jugu i istoku zemlje. Ukrajinski zvaničnici saopštili su da su ruske snage izvele još jedan napad dronovima iranske proizvodnje na Kijev, ali da su uspešno oboreni.

Britanska ambasadorka pri Ujedinjenim nacijama Barbara Vudvord navela je da su ruske snage, prema obaveštajnim podacima Londona, postavile još mina na prilazima ukrajinskim lukama, kao i da bi mogle da počnu da napadaju civilne brodove u Crnom moru. 

S druge strane, Moskva je optužila ukrajinsku vojsku da je pokušala da napadne ruski kontrolni brod u Crnom moru bespilotnim čamcima, ali da su napadi odbijeni.

Kremlj je ostao pri stavu da je sada nemoguće da se Rusija vrati sporazumu o izvozu ukrajinskog žita crnomorskim lukama, zato što se deo koji se tiče ruskih interesa ne sprovodi.

Za to vreme, američko ministarstvo odbrane saopštilo je da je poslalo Kijevu novi paket vojne pomoći u vrednosti od 400 miliona dolara, koji uključuje municiju za PVO sisteme HIMARS i NASAMS.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара