Читај ми!

Petković u Briselu: Nova runda razgovora 13. maja; Lajčak: Predstavio sam novi kompromis za pitanje dinara

U Briselu je održana šesta runda dijaloga Beograda i Prištine. Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković rekao je novinarima da su razgovori bili teški i napeti. Imali smo direktne razgovore sa prištinskom stranom, što je dobro, a naredna runda dijaloga biće održana 13. maja, istakao je Petković. Pokazali smo konstruktivnost i izneli predloge, naveo je Petković.

Dijalog Beograda i Prištine održan je u Briselu. Glavna tema bila je odluka prištinske centralne banke da zabrani upotrebu dinara na Kosovu i Metohiji.

Specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak ranije ove nedelje izrazio je očekivanje da će predstojeći razgovori biti zasnovani na "vrlo konkretnim idejama", ocenjujući da se tokom prethodne runde dijaloga smanjio jaz između strana.

Prethodni sastanak na nivou glavnih pregovarača održan je 18. aprila u Briselu, a Petković je tada rekao da je Beograd učinio apsolutno sve u nameri da pronađe rešenje povodom jednostrane i nasilne odluke Prištine da se ukine dinar i platni promet Srbije na KiM, ali da Priština ne želi da se pronađe rešenje.

четвртак, 23. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара