Читај ми!

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Poslanici Skupštine Srbije završili su u načelu raspravu o izmenama i dopunama Zakona o lokalnim izborima, koja je trajala jedanaest sati. Predsednica Skupštine Ana Brnabić zakazala je glasanje za sutra u 10 časova.

Predložene izmene Zakona o lokalnim izborima donose se kao rezultat razgovora između vlasti i opozicije sa ciljem da se objedine lokalni i beogradski izbori 2. juna.

Izmene predviđaju da se odluka o raspisivanju izbora donosi najranije 150 dana, umesto 120 dana pre, a najkasnije 45 dana od dana pre isteka mandata odbornika, a da od dana raspisivanja lokalnih izbora do dana glasanja ne može proći manje od 30 umesto 45 dana, ni više od 60 dana.

Zakon bi trebalo da se donese po hitnom postupku, a za predstavnika predlagača određen je šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov.

Izmene i dopune Zakona o lokalnim izborima ušle su juče u skupštinsku proceduru sa 184 potpisa narodnih poslanika.

Predlog su podržali poslanici vladajuće koalicije, Zeleno-levi front, Narodni pokret Srbije – Novo lice Srbije, Ekološki ustanak, samostalni poslanici Pokreta slobodnih građana, kao i poslanici SDA Sandžaka i Partija za demokratsko delovanje Šaipa Kamberija.

Drugi Kolegijum Narodne skupštine

Predsednica parlamenta Ana Brnabić sazvala je za danas i Drugi sastanak Kolegijuma Narodne skupštine Četrnaestog saziva.

Na dnevnom redu Kolegijuma bile su konsultacije u vezi sa radom Narodne skupštine na Prvoj sednici Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2024. godini.

Sastanak je održan u Domu Narodne skupštine.

среда, 19. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије