Читај ми!

Vučić pozvao SNS da na izbore izađe u što širem frontu

U sportskom centru "Šumice" održan je sastanak opštinskih i mesnih odbora Gradskih odbora SNS-a povodom pripreme za predstojeće beogradske izbore. Predsednik Srbije i član SNS-a Aleksandar Vučić pozvao je rukovodstvo stranke da se na izbore izađe u što širem frontu. Ana Brnabić je ukazala da je cilj opozicije da se ime Aleksanadra Vučića ne nađe na listi SNS-a. Aleksandar Šapić je istakao da novi beogradski izbori prevazilaze lokalne teme.

Predsednik Srbije i član SNS Aleksandar Vučić pozvao je rukovodstvo stranke da se na beogradske izbore izađe u što širem frontu, jer Srbiji treba zajedništvo. Skupština Grada Beograda ni danas nije konstituisana, pa je predsedavajući Toma Fila rekao da se ide na nove izbore.

Vučić je na sastanku beogradskih naprednjaka u sportskom centru "Šumice, rekao da će to možda doneti glas manje, ali je važno da se pokaže zajedništvo i koliko su svi spremni da se bore za Srbiju. 

"Zaboravite razlike i ko će da ima odbornika više ili manje, prekinite sa raspravama i pokušajte da se ujedinite u jedan zajednički front za pobedu u Beogradu i u Srbiji", poručio je Vučić. 

On je istakao da će biti sve lošija situacija svuda, a nama je potrebno da štitimo i branimo zemlju i čuvamo KIM i srpski narod, a da zemlja napreduje. 

"To nisu laki zadaci, zato treba da radimo više nego ikada, i ići ćemo u formrianje pokreta da okupimo i one koji nisu deo stranke", poručio je Vučić.

Rekao je kako opozicija zna da prethodni izbori nisu pokradeni, jer se kod njih ne vidi euforija što su dobili nove izbore.

Kako je rekao, SNS se u kampanji borila svojim projektima, novim naučno-tehnološkim parkovima, Bio4 kampusu, većim platama i penzijama.

Vučić je rekao da su cele prošle godine trpeli pritiske zbog nerazumne politike režima Aljbina Kurtija, a da se opozicija pravila da to ne vidi, i da je opozicija, za sve to vreme, u Beogradu i Srbiji računala da je trenutak da to iskoriste za dodatni pritisak na svoju zemlju, za dodatni napad na svoju zemlju.

Brnabić: Cilj opozicije da Vučić ne učestvuje na izborima

Potpredsednica SNS-a i poverenica za Beograd Ana Brnabić rekla je da je u predstojećoj kampanji cilj opozicije da se ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića ne nađe na listi SNS, pošto onda, kako je rekla, ne mogu da pobede. 

''Njima je cilj da u ovoj kampanji izbace Aleksandra Vučića iz trke, da ne sme da pozajmi svoje ime i svoj lik listi kojoj želi, jer su potpisali kapitulaciju dok god lista nosi njegovo ime, oni ne mogu da pobede. E, to neće moći. Jednostavno - neće moći'', rekla je Brnabićeva.

Dodala je da je jedini način za opoziciju da dođe na vlast da ''stranci dođu, lupe šakom o sto i dovedu ih na vlast''.

Predsednik SNS-a Miloš Vučević rekao je da je pobeda na izborima 17. decembra bila čista i ubedljiva i poručio da će na predstojećim izborima u Beogradu glasati građani Srbije i da neće "stranci odlučivati ko će biti gradonačelnik, ni ministri". 

"Neće stranci odlučivati ni ko može da glasa a ko ne, jer je to zapisano u Ustavu naše Srbije", rekao je Vučević u obraćanju.

Naglasio je da će večeras pitati predsednika Srbije Aleksandra Vučića da sa SNS ide na izbore.

Šapić: Novi beogradski izbori prevazilaze lokalne teme

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić rekao je da su predstojeći novi beogradski izbori najvažniji od uvođenja višestranačja, što se lokala tiče, jer, kako je rekao, prevazilaze lokalne teme i biće vrednosni izbori kojima će se braniti i država.

"Ovo su prvi izbori koji se ponavljaju na ovaj način. Ovi izbori se ne tiču komunalnih pitanja, ovo će biti vrednosni izbori, gde će se birati između dva pogleda na državu, narod, srpsku naciju, ekonomiju", rekao je Šapić.

On je rekao da je trenutak u svetu veoma specifičan.

"Ukoliko budemo dozvolili da izgubimo Beograd, pitanje je šta će sutra biti sa Srbijom. Mi, sa druge strane, imamo ljude koji uopšte nemaju dilemu kako bi rešili probleme koje nas tište decenijama, od Kosova, preko naše braće u Republici Srpskoj", napomenuo je Šapić.

Sastanku su prisustvovali i potpredsednici stranke Vladimir Orlić, Siniša Mali, kao i drugi stranački funkcioneri među kojima Nikola Selaković, Mihailo Jovanović, Darija Kisić, Petar Petković, Tomislav Momirović, Aleksandar Martinović, Arno Gujon...

Na jučerašnjoj sednici Predsedništva SNS-a doneta je odluka da se ide na nove beogradske izbore, a Šapić je najavio da naprednjaci već od danas kreću u kampanju. 

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара