Читај ми!

Vladimir Gajić na čelu Narodne stranke, Jeremić ostaje u partiji

Osnivač Narodne stranke i njen dosadašnji predsednik Vuk Jeremić izjavio je da preuzima punu odgovornost za rezultat stranke na decembarskim izborima i da mu zbog toga "elementarna etika i dostojanstvo nalažu da se povuče", saopštila je Narodna stranka. Na čelu ove partije biće Vladimir Gajić.

Skupština Narodne stranke izabrala je Vladimira Gajića za novog predsednika stranke, pošto je dosadašnji predsednik Vuk Jeremić podneo ostavku posle decembarskih izbora.

Za potpredsednike Narodne stranke izabrani su dr Aleksandar Radojević kao prvi potpredsednik stranke, Ivana Parlić, Stefan Jovanović, Aleksandar Marković, dr Gordana Čabrić, Jovica Todorović, Borislav Borović, prof. dr Đorđe Petrović i Nebojša Bogdanović.

Nova generalna sekretarka Narodne stranke je Anja Jević, a novi predsednik izvršnog odbora je Nikola Dragović, dok će portparol stranke ubuduće biti Aleksandar Ljubomirović.

Skupština Narodne stranke izabrala je i članove novog saziva Glavnog odbora.

Jeremić ostaje član stranke

Vuk Jeremić je na vanrednoj Skupštini Narodne stranke rekao da neće istupiti iz stranke i da se nada da će novo rukovodstvo ostati posvećeno istim ciljevima.

"Ne odlazim iz ove porodice, ostajem u Narodnoj stranci bez rezerve, posvećen idejama očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije, što je glavna i noseća misija Narodne stranke, te ideji spajanja građanskog i nacionalnog. Siguran sam da će i novo rukovodstvo biti posvećeno tim ciljevima. Ovo nije kraj Narodne stranke, pred kojom su, uveren sam, bolji dani, kao i pred Srbijom“, rekao je Jeremić na vanrednoj Skupštini Narodne stranke.

Jeremić je istakao da ostaje veran politici Narodne stranke, koja je sadržana u dokumentu Srpsko pitanje u 21. veku, usvojenom na prethodnoj stranačkoj skupštini.

"Četiri stuba srpskog pitanja su sloboda i demokratija, očuvanje Kosova i Metohije u sastavu države, nezavisnost i neutralnost Srbije, negovanje srpske prosvete i kulture, kao i obnova nacionalne ekonomije i demografije“, zaključio je Jeremić.

среда, 15. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара