Читај ми!

Vučić za RTS: Očekuje nas najteži period, Kurti neće stati, pritisci za sankcije Rusiji najjači

Predsednik Aleksandar Vučić kaže za RTS da je politika stvaranja "Velike Albanije" proces koji će se nastaviti, i da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti neće da stane. Kaže da Zapad ne interesuje priča o "Velikoj Albaniji", ali i da su ti "loši momci, njihovi momci". Uoči posete glavnom gradu Mađarske, gde ga između ostalih, očekuje i sastanak sa turskim kolegom Erdoganom Vučić je rekao da je za Srbiju važno da održava kontakt i da pokušava da ima najbolje moguće odnose sa Turskom. Najavio je da pravo iz Budimpešte leti na drugo mesto, gde će biti predstavnici Zapadnog Balkana i Brisela, navodeći da ga očekuju teški i važni sastanci. Očekuje velike i teške pritiske na Srbiju po pitanju sankcija Ruskoj Federaciji, kako kaže, verovatno najteže do sada.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je gostujući u Jutarnjem Dnevniku RTS-a rekao da je politika stvaranja „Velike Albanije” proces koji će se nastaviti, i da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti neće da stane.

Uoči posete glavnom gradu Mađarske, gde ga očekuje i sastanak sa turskim kolegom Erdoganom, Vučić je rekao da je za Srbiju važno da održava kontakt i da pokušava da ima najbolje moguće odnose sa Turskom.

Vučić je najavio da pravo iz Budimpešte leti na drugo mesto, gde će biti predstavnici Zapadnog Balkana i Brisela, navodeći da ga očekuju teški i važni sastanci.

Govoreći o situaciji u Ukrajini i neuvođenja sankcija Rusiji, predsednik je rekao da očekuje da će se Srbija suočiti sa brojnim problemima, te da će zato pritisci na našu zemlju biti još jači.

Građanima je poručio da je Srbija spremna za predstojeću zimu, da su rezerve energenata i hrane na dobrom nivou i da zbog toga ne treba da brinu.

"Podaci o ostvarenim putovanjima građana Srbije u inostranstvo pokazuju da se živi bolje. Očekujem da ćemo živeti još bolje i da će do kraja godine prosečna plata u Srbiji biti veća od 820 evra", rekao je predsednik.  

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара