Читај ми!

Vučić, Dodik i patrijarh u manastiru Osovica razgovarali o najvažnijim nacionalnim pitanjima

Predsednici Srbije i Republike Srpske, Aleksandar Vučić i Milorad Dodik i patrijarh srpski Porfirije, razgovarali su u manastiru Osovica u opštini Srbac u Republici Srpskoj o najvažnijim nacionalinim pitanjima.

Razgovor se odvijao bez prisustva medija, a trajao je do polaska u Srbac, gde je za 17 časova najavljen obilazak novoizgrađenog vrtića.

Prema ranijim najavama, na sastanku je bilo reči o situaciji na KiM i o očekivanjima velikih sila u nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

Planirano je da jedna od tema budu i snažni pritisci na kompletno rukovodstvo Republike Srpske koje  je stavljeno na "crnu listu" SAD, kao i pokušaji pojedinih zapadnih država i bošnjačkih političkih krugova da se Banjaluka optuži za razgradnju Dejtonskog sporazuma.

Vučić: Manastir Osovica simbol zajedništva, vere, nade i snage

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je na Instagramu da je posetu Republici Srpskoj počeo obilaskom manastira Osovica, u društvu predsednika RS Milorada Dodika i patrijarha Porfirija.

"Zadužbina kralja Dragutina Nemanjića i svedok naše preteške sudbine i istorije na ovim prostorima, ovaj manastir je centar okupljanja vernog naroda i očuvanja našeg identiteta kroz vekove", objavio je Vučić.

Uz ovu objavu, predsednik je objavio i snimak. "Kao simbol zajedništva, vere, nade i snage, ujedno je i najbolje mesto na kojem ćemo početi razgovore o veoma važnim temama za Srbiju, Srpsku i sve Srbe", poručio je Vučić.

"Uvek mudre i blage reči patrijarha Porfirija ujedinjuju, okupljaju i duhovno okrepljuju"

Predsednik Vučić je nakon sastanka zahvalio patrijarhu srpskom Porfiriju na strpljenju i razumevanju koje je pokazao u manastiru Osovica.

Vučić je na Instagramu istakao da uvek mudre i blage reči patrijarha Porfirija ujedinjuju, okupljaju i duhovno okrepljuju sve one koji se bore sa svakodnevnim izazovima i teškim iskušenjima pred koja je ponovo stavljen srpski narod.

"Zato smo blagodarni za svaku reč i beskrajno strpljenje i razumevanje koje nam je pokazao i pri ovom susretu i u razgovoru o nimalo lakim pitanjima, a naše sveštenstvo će nastaviti da se moli za sabornost srpskog naroda gde god živeo. Hvala Vam, Vaša svetosti", napisao je Vučić.

Predsednik Srbije je danas počeo dvodnevnu posetu Republici Srpskoj, tokom koje će sutra u Prijedoru prisustvovati obeležavanju 28. godišnjice pogroma Srba u akciji "Oluja", koju su izvele jedinice hrvatske vojske.

среда, 29. мај 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије