Читај ми!

Britanska ambasada u Prištini: Kfor nadležan za pitanje navodnog šverca oružja

Britanska ambasada u Prištini nije konkretno odgovorila na pitanja novinara da li su upoznati sa navodima o ''švercu oružja'' iz Centralne Srbije na Kosovo i Metohiju, u koje je, prema rečima britanske poslanice Ališe Kerns, navodno umešana i Srpska pravoslavna crkva, i da je za to pitanje nadležan Kfor.

Britanska ambasada je kratko saopštila da je Kfor, mirovna misija NATO-a, u okviru koje je delovao britanski bataljon, taj koji je nadležan po ovom pitanju, prenosi Radio Slobodna Evropa.

''Navodno prisustvo ilegalnog oružja prijavljeno je štabu Kfora, ali nakon dalje istrage kako bi se pronašla potvrda za to, nisu se pojavili dokazi o tome šta je prijavljeno'', saopšteno je iz Kfora.

Kfor je ranije saopštio da ne postoje dokazi o navodnom švercu oružja koji se obavljao preko administrativne linije između KiM i Centralne Srbije u pravoslavne crkve kolima hitne pomoći.

Britanska poslanica i predsednica Odbora za spoljnu politiku britanskog parlamenta Ališa Kerns optužila je Srpsku pravoslavnu crkvu da učestvuje u navodnom švercovanju oružja iz centralne Srbije na KiM.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je da je izjava Kerns deo ''propagandnog rata koji se sprovodi protiv Srbije'' a čiji je cilj da se i Srpska pravoslavna crkva protera sa KiM.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво