Читај ми!

Кфор демантује оптужбе Алише Кернс: Нема доказа о шверцу оружја у православне цркве на КиМ

Не постоје докази о наводном шверцу оружја који се обављао преко административне линије између Косова и Србије, колима хитне помоћи у православне цркве, саопштила је мисија Кфора, демантујући оптужбе британске посланице Алише Кернс.

Из Кфора кажу да се догађај који је јуче поменула посланица и председница Одбора за спољну политику британског парламента Алиша Кернс односи на 2022. годину, када је Краљевски фусилијски батаљон био ангажован на северу Косова као подршка мисији Кфора.

"Наводно илегално присуство оружја пријављено је штабу Кфора, али након даље истраге како би се пронашла потврда за то, нису се појавили докази о томе што је пријављено. Не постоје докази о наводном шверцу који се вршио преко административне граничне линије између Косова и Србије у православне цркве колима хитне помоћи", наведено је у саопштењу Кфора.

Истичу и да је ова врста активности у надлежности "косовских безбедносних организација".

Британска посланица Алиша Кернс оптужила је у уторак, током говорa на заседању парламента, Српску православну цркву да учествује у шверцовању оружја из централне Србије на Косово. Кернс тврди да се оружје из централне Србије шверцује колима хитне помоћи у православне цркве на КиМ.

Након таквих навода огласила се и Епархија рашко-призренска, из које истичу да се ради о веома опасној оптужби која криминализује Српску православну цркву и која се већ користи од стране неких косовских медија са циљем ширења верске и етничке мржње. Инсистирају да се оптужбе хитно провере.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара