Читај ми!

Vučić za RTS: Idem u Brisel, ali neću razgovarati sa Kurtijem

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže za RTS da neće u Briselu razgovarati sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem. Razgovaraće sa šefom evropske diplomatije Žozepom Boreljom, ali ne i Kurtijem.

Најважније што је Александар Вучић рекао у Јутарњем дневнику РТС-а

  • Нећу разговарати са Аљбином Куртијем у Бриселу, разговор са њим нема никаквог смисла.
  • Разговараћу данас са шефом европске дипломатије Жозепом Борељом.
  • Србија је у тешкој ситуацији и под великим притисцима.
  • Почела су хапшења јужно од Ибра, њихов једини циљ је да протерају Србе са КиМ.
  • Официр за везу је обишао ухапшене Србе и у Брисел ће однети извештај о њиховом здравственом стању.
  • Један од ухапшених има видљиве повреде, ударан је приликом хапшења, малтретирали су га и псовали му српску мајку.
  • Од изложбе ЕXPO 2027 се очекује директан економски ефекат од око 500 милиона, а индиректни око 600 милиона. Доћи ће најмање 97 земаља.
  • Приликом гласања за доделу организације изложбе, све земље Европске уније биле су уз Шпанију, али је Србија успела да победи уз огромну подршку афричких и азијских земаља, али и земаља региона. Велики успех за Србију и за цео регион.
  • Морамо да почнемо убрзано да радимо - од националног стадиона и ЕXPO простора, до изградње стамбених квадрата у којима ћемо да сместимо учеснике изложбе.

Гостовање председника Вучића у Јутарњем дневнику РТС-а

О ЕXPO 2027: Ово ће бити центар света, Београд ће бити највеће градилиште у Европи

Вучић је, поводом избора Србије за домаћина светске изложбе ЕXPO 2027, рекао да се очекује да директан економски ефекат буде око 500 милиона, а индиректни око 600 милиона, и да ће Београд постати највеће градилиште у Европи.

"То ће бити комплетно нове сајамске просторије, фантастично уређене, са тим отвореним кровом, да би се природа дочарала, то су најбоље архитекте радиле", истакао је Вучић.

Ту ће, додаје, доћи најмање 97 земаља и "богзна колико међународних организација, институција, агенција".

"Сада морамо да почнемо убрзано да радимо, од националног стадиона до самог ЕXPO простора, до изградње стамбених квадрата у којима ћемо да сместимо учеснике изложбе, а после тога да разговарамо како да пренаменимо станове и коме од ових угрожених структура које немају решено стамбено питање да то учинимо", рекао је председник.

Напоменуо је да су, приликом гласања за доделу организације изложбе, све земље Европске уније биле уз Шпанију, али да је Србија успела да победи уз огромну подршку афричких и азијских земаља, али и земаља региона, којима је бескрајно захвалан на томе.

"Велики успех за Србију и рекао бих за цео регион. Ово ће бити центар света, најбољи део света у том тренутку", нагласио је Вучић.

"Нама остаје да радимо, али претходно морамо да сачувамо мир и да се изборимо за наше људе", закључио је председник.

Опширније Краће

Не постији ниједан принцип

Председник Вучић је рекао да је био на свим преговорима и да је то таква безобзирност према једној земљи и да не постоје правила.

“Ни повеља УН-а, ни резолуција УН-а, никакви територијални интегритети, баш ништа. Не постоји ниједан принцип за који можете да се ухватите. Наши људи морају да знају у колико смо тешкој ситуацији“, навео је Вучић.

Опширније Краће

Официр за везу обишао ухапшене Србе

Председник Вучић рекао је да је официр за везу обишао ухапшене Србе и да ће у Брисел однети извештај о њиховом здравственом стању.

Наводи да један од ухапшених има видљиве повреде, да је ударан приликом хапшења, да су га малтретирали и “псовали српску мајку“.

“Рекли су му да ће у затвору лежати бар десет година и да му се на терет ставља упад у просторије такозване изборне комисије. Тукли су га ударајући га кундаком од пушке док је био везан“, наводи Вучић.

Опширније Краће

"Не разумем смисао одласка у Брисел"

Председник је рекао да не разуме смисао одласка у Брисел, али да тамо данас иде само да не кажу зашто није дошао.

"Ја никада немам услове за разговор", рекао је председник.

“Почела хапшења јужно од Ибра“

Председник Вучић рекао је да су почела хапшења јужно од Ибра. “Њихов једини циљ је да протерају Србе са целог Косова и Метохије. То је њихов једини циљ“, навео је Вучић.

Опширније Краће

Србија у тешкој ситуацији и под великим притисцима

Председник Александар Вучић је рекао да је земља у тешкој ситуацији и под великим притисцима.

"Морате да наставите да разговарете, идемо у Брисел да разговарамо са Борељом, а само погледајте Ескобарове изјаве и видећете у каквој је позицији је Србија“, рекао је председник.

Морате са сагледате позицију Србије и да видите шта можете да урадите, навео је Вучић.

Када се ради о томе што је Приштина дозволила прелазак административних прелаза за српске превознике са страном робом, Вучић каже да су ствари много озбиљније.

"Кажете променио је одлуку и дозвољава улазак робе из иностранства. Јер схватате какав је то безобразлук. То значи Срби не могу да увезу кисеоник или хлеб, воду, ништа што је произведено у Србији, али ви Срби сте добродошли ако треба да зарађујете паре за наше стране компаније. Ми смо извршили притисак за нашу америчку и немачку робу коју Срби превозе. И странце није срамота да се хвале таквом одлуком. Најмање милион дневно су губици", рекао је Вучић.

Опширније Краће

Aleksandar Vučić je gostujući u Dnevniku RTS-a izjavio da neće razgovarati sa Aljbinom Kurtijem u Briselu.

"Razgovor sa njim nema nikakvog smisla, on nama drži pridike o filozofiji, malo o Demaćiju, malo o Marksu i to je sve. Sve ostalo se tiče progona Srba i predavanja o unutrašnjo-političkim stvarima u centralnoj Srbiji", naveo je Vučić.

Danas će, napominje, razgovarati sa šefom evropske diplomatije Žozepom Boreljom, ali ne i sa Kurtijem.

уторак, 20. фебруар 2024.
9° C

Коментари

Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Браво, доста је безобразлука
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
medicinsko nasilje
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво