Читај ми!

Mirni protesti Srba na severu KiM, Kfor kod opština i na raskrsnicama

Protest građana sa severa Kosova i Metohije održan je i danas. Iako je neradni dan, Srbi su se okupili u blizini opština, u kojima im je onemogućen rad od kada su specijalne jedinice kosovske policije zauzele objekte lokalnih samouprava. Dan protiče mirno, a jutros je veliki broj Srba izašao na groblja zbog zadušnica. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je u Urgentnom centru Dragišu Galjka kojeg je kosovska policija teško ranila. Povređenom Galjku predstoji ozbiljno lečenje zbog teške povrede, saopštio je direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin.

Nedaleko od zgrade Opštine Zvečan iza prostora koji je i dalje ograđen bodljikavom žicom, okupljaju se od jutros građani. Kfor se nalazi u neposrednoj blizini opštinske zgrade i na svim prilazima Zvečanu.

Srbi se okupljaju i ispred zgrade Opštine Leposavić u kojoj novoizabrani gradonačelnik Ljuljzim Hetemi boravi već šesti dan.

Oni zahtevaju da se nelegitimni, novoizabrani gradonačelnik Ljuljzim Hetemi, koji boravi u zgradi opštine već šesti dan, povuče, da se povuku sve specijalne jedinice kosovske policije sa severa, da se formira Zajednice srpskih opština kao i da im se omogući nesmetan rad.

Ispred zgrade Opštine primetan je veliki broj pripadnika Kfora.

O prošlog petka traje kriza na severu Kosova i Metohije – od kada su specijalne jedinice kosovske policije zauzele objekte lokalnih samouprava.

Kako bi se smirila situacija, Evropska unija i SAD od Prištine traže održavanje novih izbora, učešće Srba na njima i formiranje Zajednice srpskih opština.

Juče su skupovi podrške Srbima na severu KiM održani i u Gračanici i Gornjem Kuscu.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво