Читај ми!

Vučević izabran za predsednika SNS-a

Miloš Vučević je na predlog Aleksandra Vučića izabran za novog predsednika SNS-a. "Politika stranke se neće menjati, ostajemo motor razvoja naše zemlje", rekao je Vučević nakon izbora. Vučić je za svog naslednika prethodno rekao da ga "zna kao čoveka odanog SNS-u, iz dobre porodice, ali i posvećenog ideji samostalne, nezavisne i prosperitetne Srbije".

Нови председник Српске напредне странке Милош Вучевић каже да се политика СНС-а неће мењати и да ће и даље бити мотор развоја Србије.

Вучевић је захвалио досадашњем председнику странке Александру Вучићу на, како је рекао, 11 година сјајног вођења странке и борбе за Србију и СНС као мотор развоја Србије.

"Код нас ово није никакав дисконтинуитет, већ је јединствена прича, отварање новог поглавље  у нашој књизи. Наша политика се неће мењати, остајемо странка мотор развоја наше отаџбине, али и странка која негује и чува традиционалне вредности српског народа, свих грађана Србије, која ће се политички залагати за очување КиМ у саставу Србије, која ће водити рачуна о интересима српске заједнице где год да живе, пре свега на простору бивше Југославије и странка која ће бити најпоузданији партнер предсендику Вучићу", рекао је Вучевић.

Вучевић изабран за председника СНС-а

На седници Скупштине СНС-а у Крагујевцу, а на предлог Александра Вучића, Милош Вучевић је изабран за новог лидера напредњака.

"СНС мора да настави да побеђује како би се Србија развијала"

Вучић је оценио и да је Српска напредна странка упркос "најбруталнијој кампањи", успела да се наметне као кључни политички фактор који доноси одлуке и мења животе људи набоље.

Нагласио је да није било лако постићи велике резултате, подсећајући на време медијске блокаде, када друштвене мреже нису биле ни у пола важне.

"Успели смо да се изборимо за најважније место на политичкој сцени, а захваљујући Томиславу Николићу да добијемо и председничко место", рекао је Вучић.

Указао је и да су се изборили и за фискалну консолидацију, као и да су успели да врате наду да можемо да градимо Србију – ауто-путеве, пруге, болнице, школе.

"Изградићемо у септембру у Крагујевцу најлепши стадион у целој Србији", најавио је Вучић.

Навео је да данас многи када долазе на протесте – долазе тим најмодернијим возовима и брзим пругама које је могла да изгради само озбиљна држава.

Подсетио је и на упад опозиције у парламент, као и на "милион" њихових лажи, попут тога да ће Србија да постане паркинг за мигранте.

"Која год криза дође, па и украјинска, што год да урадите или не урадите, како год вешто чували земљу, традиционална пријатељства, међународно јавно право којим чувате и КиМ, никада им ништа није добро", рекао је Вучић, нагласивши да су то разлози зашто СНС "мора да настави да побеђује".

Опширније Краће

Вучић: Највећа мука у наредном периоду биће тешка ситуација на КиМ

Александар Вучић је на почетку седнице Скупштине СНС-а изјавио да ће у наредном периоду највећа мука која предстоји бити тешка ситауција на Косову и Метохији јер "Запад хоће да прихватимо нову реалност".

"Тешка је ситуација на КиМ, албански режим у Приштини спроводи прави терор против нашег народа и неки се праве невешти и наивни, а њихова је намера, говорим Западу, да тобож изађу са саопштењем против њих и тиме нас тобож задовоље, а да у ствари ми морамо да се помиримо са оним што се назива нова реалност, нова стварност, а која не иде српском народу у прилог и супротна је свим потписаним споразумима и међународно јавно правним актима и нормама", рекао је Вучић.

Истакао је да ће отпор српског народа бити све снажнији и јачи, надам се мирним и демократским средствима.

"Уколико буду нападнути, сасвим сам сигуран да ће се Срби бранити, а што се државе тиче биће уз свој народ, као што ће бити и СНС. Не смемо да дозволимо протеривање српског народа никада више", поручио је Вучић.

Вучић је рекао и да је СНС “кор странка спрског народа“ и истакао да је програм странке најважнија ствар.

"СНС је имала, има и мора да има подршку народа и зато је важно да разјаснимо шта су узроци и проблеми, за шта смо криви а за шта не", поручио је Вучић. Он је истакао да су подршку странци давали најрише они који ништа нису тражили од странке. Додао је да СНС мора да буде странка једнаких шанси за све и оне који нису чланови и оне који јесу.

Опширније Краће

Вучић предложио Вучевића за председника СНС-а

Александар Вучић за председника СНС-а предложио Милоша Вучевића министра одбране.

Поручио је да СНС никада неће напустити, да је поносан што је све ове године водио, како је истакао, најбољу странку.

Нагласио је да у тренутку када се он налази на месту на коме је био и Томислав Николић који му је предавао палицу странке, да не може да искаже колико је поносан што је водио најбољу странку у земљи.

"Знам колико воли странку", рекао је Вучић за Вучевића и нагласио да га зна као човека оданог СНС-у, из добре породице, али и посвећеног идеји самосталне, независне и просперитетне Србије.

"Верујем да ће уз нашу подршку моћи да да још више", рекао је он.

Додао је да ће Вучевић, консултујући се са свима, донети одлуку о руководству, председништву СНС-а.

"Хвала вам за ових 11 година најпоноснији сам што сам водио СНС, све вас много волим", рекао је Вучић који је испраћен уз громогласан аплауз.

Извештај Драгане Биберовић

Predsednik Srpske napredne stranke je u hali “Jezero“ u Kragujevcu rekao da su prisutna 3.792 delegata i da postoji kvorum, a da najveći deo delegata sa KiM ne prisustvuje zbog situacije u pokrajini gde imaju važne sastanke.

Pre početka sednice skupštine SNS-a, Vučić je ispred hale rekao stranačkim kolegama da "nepristojni nikada neće pobediti pristojne".

"Gori ne mogu da pobede i nikada ne može neznanje da pobedi znanje i nerad ne može da pobedi rad i zato vas molim da nastavite da radite sa ogromnom energijom", poručio je Vučić.

Juče je tokom skupa "Srbija nade“ Vučić rekao da će se danas birati novo rukovodstvo i da on više neće biti predsednik stranke.

"Ovo je poslednje veče u kome vam se obraćam kao predsendik SNS-a, neko drugi će preuzeti moju, vašu, našu SNS, čiji ću član ostati i verni i odani član biti. Ali ću biti predsednik svih građana Srbije, a ne predsednik političke partije", rekao je Vučić.

Najavio je da će zamoliti SNS da bude stožer novog Pokreta za državu. 

"Divni ljudi od sutra će preuzeti rukovođenje našom partijom, to je jedna od stvari. Ali već za Vidovdan, upravo zbog krize u kojoj se nalazimo, a zamoliću SNS da bude stožer svega toga, krećemo u formiranje Pokreta za narod i državu da bismo imali bazu, oslonac i osnovu da sačuvamo našu zemlju u naredne dve, tri krizne godine koje su odlučujuće za budućnost Srbije. Ja znam da to bez SNS-a ne može", poručio je Vučić.

недеља, 24. септембар 2023.
19° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"