Читај ми!

Đurić: Verujem da bi 2023. mogla da bude pozitivna prekretnica u odnosima SAD i Srbije

Ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Đurić rekao je da veruje da bi 2023. godina mogla da bude pozitivna prekretnica u odnosima Srbije i SAD u daljem unapređenju bilateralne saradnje, otvaranju novih tema kao što su pregovori o sporazumu o dvostrukom oporezivanju, ali i viznoj liberalizaciji.

Marko Đurić je rekao da je poseta ministra spoljnih poslova Ivice Dačića SAD dobar signal i da na neki način "otvara sezonu" u daljoj saradnji. 

"Mi naravno razgovaramo i o važnim teškim političkim temama kao što je Kosovo i Metohija kada imamo različite stavove o statusu, ali ono što je dobro i što je  bilo vidljivo u razgovoru koje smo imali ministar Dačić i ja sa Šoleom i Eskobarom vidimo jedno poštovanje za racionalni odnos koji ima predsednik Vučić i rukovodstvo Srbjie ka očuvanju stabilnosti i mira", rekao je Đurić.

U tome, kaže, imamo partnera u Sjedinjenim državama.

Ambasador Marko Đurić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić prisustvovali su Molitvenom doručku u Vašingtonu.  

Tokom posete Sjedinjenim državama, Dačić se sastao sa zvaničnicima Stejt departmenta Derekom Šoleom i Garbijelom Eskobarom, kongresmenkom Klaudijom Teni, senatorom Ronom Džonsonom, predstavnicima jevrejskih organizacija koje su veoma bitne na međunorodnoj sceni, kao i sa stranačkim institutima - demokratskim i republikanskim NDI i IRI.  

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво