Dačić: Stav Beograda o francusko-nemačkom predlogu veoma jasan i odgovoran

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je zvaničan stav Beograda prema francusko-nemačkom predlogu o rešavanju kosovskog pitanja veoma jasan i odgovoran, a to je da Beograd želi da se dijalog nastavi, da učestvuje u njemu i da o svemu tome treba razgovarati na osnovama ovog plana.

Ivica Dačić je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da je predsednik Aleksandar Vučić jasno izneo šta su crvene linije, odnosno šta je za nas neprihvatljivo, a "to je članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama".

"To je veoma bitno zato što sam imao prilike da čujem i ocene u Briselu da se Vučić poneo konstruktivno i odgovorno za razliku od Prištine i mislim da je to veoma bitno, da probamo da sačuvamo naše državne i nacionalne interese, ali i da sačuvamo Srbiju od raznih pretnji, ucena, mogućih sankcija i svega onoga što bi moglo da ugrozi budućnost građana Srbije", rekao je Dačić.

Na pitanje šta očekuje od današnje posete poslanika Evropskog parlamenta Vladimira Bilčika Srbiji, Dačić je podsetio da je tokom posete Briselu ove sedmice imao priliku da razgovara sa predstavnicima Evropskog parlamenta.

Naveo je da je današnja poseta jedna od uobičajenih poseta koje predstavnici Evropskog parlamenta obavljaju, naročito oni koji prate situaciju u pojedinoj zemlji.

"Mi sa njima imamo dosta tačaka sporenja i Evropski parlament je institucija čije odluke nisu obavezujuće za evropske organe, ali u svakom slučaju je veoma bitno da mi reagujemo na sve ono što nije istina u njihovim izveštajima, ali nezavisno od toga mislim da Srbija ima svoj evropski put", rekao je Dačić.

Dačić je prisustvovao ceremoniji obeležavanja Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta.

недеља, 04. јун 2023.
23° C

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено