Читај ми!

Vučić sa Hilom o detaljima saradnje Srbije i SAD

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa ambasadorom SAD Kristoferom Hilom o detaljima bilateralne saradnje.

Aleksandar Vučić je na Instagram profilu buducnostsrbijeav, naveo da je sa Kristoferom Hilom razgovarao nakon niza uspešnih sastanaka s američkim zvaničnicima na 77. zasedanju Generalne skupštine UN.

"Razgovarao sam sa ambasadorom Hilom o detaljima bilateralne saradnje, pogotovo u svetlu niza uspešnih sastanaka koje smo u Njujorku imali sa zvaničnicima SAD tokom UNGA77", naveo je predsednik Srbije na Instagramu.

Na sastanku je bilo reči i o drugim važnim bilateralnim pitanjima i odnosima između Srbije i SAD, ali i o ključnim problemima u regionu Zapadnog Balkana, navedeno je u saopštenju sa sastanka.

"Predsednik Vučić je istakao da je Srbija posvećena jačanju ekonomskih i bilateralnih odnosa sa Sjedinjenim Državama, te da je u tom kontekstu zadovoljan razgovorima koje je u Njujorku imao sa brojnim zvaničnicima američke administracije, ali i poslovnim ljudima koji su iskazali interesovanje za saradnju u oblastima u kojima veliki potencijali nisu u dovoljnoj meri iskorišćeni", navedeno je u saopštenju.

Tokom razgovora, istaknuta je zajednička potreba da se saradnja između dve zemlje intenzivira u svim oblastima, ali i u sferi energetike, koju bi trebalo dodatno produbiti i pojačati kroz zajedničku realizaciju konkretnih projekata od suštinskog značaja za napredak Srbije.

Govoreći o situaciji u regionu, sagovornici su zaključili da je očuvanje mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu od presudnog značaja i dodali da ekonomski prosperitet i fokusiranje na rešavanje ekonomskih problema može da bude od ogromne pomoći u otklanjanju političkih nesuglasica.

Predsednik Vučić je izrazio nadu da će u nastavku politike regionalnog povezivanja i otvorenog poziva na saradnju svim zemljama regiona, imati jaku podršku Sjedinjenih Država, kao i da će u brojnim projektima od regionalnog značaja SAD biti pouzdan partner Srbije, saopšteno je iz Predsedništva.

уторак, 21. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара