Читај ми!

Vlada usvojila Uredbu, vantelesna oplodnja o trošku države za žene do 45. godine

Vantelesna oplodnja o trošku države biće ubuduće omogućena i ženama starosti do 45 godina, umesto do 43, kao što je do sad bio slučaj, odlučila je Vlada Srbije.

Odlukom je omogućeno većem broju žena, u bračnoj ili vanbračnoj zajednici, da putem veštačke oplodnje finansirane iz obaveznog zdravstvenog osiguranja, dobiju prvo ili drugo dete do 45 godine starosti, saopšteno je Kancelarije za saradnju sa medijima.

Ovim rešenjem ostvaruje se i jedan od zadataka populacione politike - rešavanje problema neplodnosti u Republici Srbiji, dodaje se u saopštenju.

Vlada je dopunila i odluku o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica i to u delu koji se odnosi na cene svinjskog mesa, kao i na ograničenje marže pri prodaji pilećeg mesa.

Vlada Srbije donela je i izmenjenu odluku o privremenoj zabrani izvoza Evro dizela EN 590, kojom se ona produžava sa sedam na 14 dana.

Odluka je doneta u cilju sprečavanja nestašice ovog naftnog derivata, prouzrokovane globalnim poremećajem na tržištu.

Doneta je odluka i o privremenom ukidanju viza za ulazak u Republiku Srbiju za državljane Arapske Republike Egipat, s obzirom na to da se očekuje povećan broj turističkih poseta državljana ove zemlje, kao i potencijalnih investitora, a kako bi se stvorio povoljniji poslovni ambijent i unapredili bilateralni odnosi.

Odluka je jednostranog karaktera i nakon njenog stupanja na snagu, državljani Egipta, nosioci običnog pasoša, moći će u periodu od 30. jula do 30. septembra ove godine da ulaze, tranzitiraju i borave na teritoriji Srbije do 30 dana.

Odluka se primenjuje pod uslovom da oni putuju u okviru organizovane turističke grupe i da poseduju potvrdu o uplaćenom turističkom aranžmanu, dokaz o obezbeđenom povratku u državu porekla i pozivno pismo turističke agencije iz Srbije koja je organizator putovanja.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво