Читај ми!

Kurti pisao Savi Janjiću, izrazio želju da poseti manastir Visoki Dečani

Kosovski premijer Aljbin Kurti poslao je pismo igumanu manastira Visoki Dečani Savi Janjiću, i izrazio želju da narednih dana poseti manastir, objavio je ministar kulture u kosovskoj vladi Hajrulah Čeku. Kurti u pismu, međutim, upadljivo izostavlja i zvanično ime Srpske pravoslavne crkve i piše samo o "pravoslavnim manastirima".

Hajrulah Čeku kaže, da čekaju na odgovor o poseti, kako bi razgovarali o praktičnim detaljima, prenose mediji u Prištini.

Čeku dodaje da je Kurti u pismu "ponovio posvećenost vlade za zaštitu pravoslavnih crkava".

"Vlada Kosova je maksimalno posvećena zaštiti celokupne kulturne baštine, a posebno pravoslavnih crkava. Dijalog sa pravoslavnim sveštenstvom na Kosovu jedini je put ka trajnom rešenju", naveo je Čeku, a prenose prištinski mediji.

Najava da je Kurti zainteresovan da poseti Visoke Dečane, dolazi nekoliko dana nakon što je sa Vjosom Osmani, uputio pismo Unesku od čijih zvaničnika traže uklanjanje manastira Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji, među njima i Visokih Dečana, sa liste ugroženih i da se odgovornost za njih prenese sa Beograda na Prištinu.

петак, 02. јун 2023.
22° C

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено