Читај ми!

Kurti pisao Savi Janjiću, izrazio želju da poseti manastir Visoki Dečani

Kosovski premijer Aljbin Kurti poslao je pismo igumanu manastira Visoki Dečani Savi Janjiću, i izrazio želju da narednih dana poseti manastir, objavio je ministar kulture u kosovskoj vladi Hajrulah Čeku. Kurti u pismu, međutim, upadljivo izostavlja i zvanično ime Srpske pravoslavne crkve i piše samo o "pravoslavnim manastirima".

Hajrulah Čeku kaže, da čekaju na odgovor o poseti, kako bi razgovarali o praktičnim detaljima, prenose mediji u Prištini.

Čeku dodaje da je Kurti u pismu "ponovio posvećenost vlade za zaštitu pravoslavnih crkava".

"Vlada Kosova je maksimalno posvećena zaštiti celokupne kulturne baštine, a posebno pravoslavnih crkava. Dijalog sa pravoslavnim sveštenstvom na Kosovu jedini je put ka trajnom rešenju", naveo je Čeku, a prenose prištinski mediji.

Najava da je Kurti zainteresovan da poseti Visoke Dečane, dolazi nekoliko dana nakon što je sa Vjosom Osmani, uputio pismo Unesku od čijih zvaničnika traže uklanjanje manastira Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji, među njima i Visokih Dečana, sa liste ugroženih i da se odgovornost za njih prenese sa Beograda na Prištinu.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво