Borelj Fonteles: Ukidanje takse važna odluka, ključan je protok robe

Žozep Borelj Fonteles, visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost i potpredsednik Evropske komisije, pozdravio je odluku kosovske Vlade o ukidanju takse na robu iz Srbije. Borelj Fonteles je naveo da je to važan korak, posebno tokom pandemije koronavirusa.

Vršilac dužnosti kosovskog premijera Aljbin Kurti najavio je da će od ponoći taksa na srpske proizvode biti potpuno ukinuta i zamenjena reciprocitetom.

"Drago mi je da vidim odluku o potpunom ukidanju takse na robu iz Srbije i BiH od vršioca dužnosti kosovskog premijera. Ovo je važna odluka. Regionalna saradnja je ključ, kao i održavanje protoka robe, posebno u vremenu krize", napisao je Borelj Fonteles na Tviteru.

Međutim, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže da Aljbin Kurti nije ukinuo takse. Ne nasedajte na lažne vesti, rekao je Đurić.

Prethodno je kosovski Ustavni sud ocenio protivustavnom meru sada već odlazeće vlade Aljbina Kurtija da se na Kosovu svakodnevno ograniči kretanje građana i civilnih vozila kao vid zaštite od širenja koronavirusa.

Inače, Aljbin Kurti neće se odazvati pozivu kosovskog predsednika Hašima Tačija na konsultacije sa vođama parlamentarnih stranaka radi određivanja mandatara za sastav nove vlade.

 

понедељак, 05. јун 2023.
15° C

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено