Ђурић: Курти није укинуо таксе

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић каже да Аљбин Курти није укинуо таксе. Не наседајте на лажне вести, рекао је Ђурић.

"Премијер привремених институција самоуправе у Приштини најавио је, да будемо сасвим прецизни, само орочену суспензију такси и то условно, а истовремено уводи нове казнене мере за наше грађане и привреду, које назива реципроцитетом", рекао је Ђурић, наводи се из Канцеларије за КиМ. 

Аљбин Курти је најавио да ће од поноћи такса на српске производе бити потпуно укинута и замењена реципроцитетом. 

Овим се ситуација не деескалира и не враћа на стање пре увођења антицивилизацијских такси на робу из централне Србије, каже Ђурић и додаје да се тако на перфидан начин уводе до сада непостојеће баријере за трговину и кретање људи и робе.

Према његовим речима, Приштина наставља да се поиграва овим питањем и економском перспективом друштва на Косову и Метохији.

Ђурић истиче да је ова одлука представа намењена делу међународне заједнице. 

"Сматрам, међутим, да никако није време за мере попут оних које је вечерас усвојила Приштина, већ је ово време када чак и дубоке и суштинске разлике са Приштином треба да буду по страни, и када сви треба да снажно и непосредно сарађујемо на превазилажењу епидемије која не зна за границе, политичко опредељење, веру и нацију", рекао је Ђурић.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво