Ambasador i Poslanička grupa prijateljstva sa Finskom

Predsednica Poslaničke grupe prijateljstva sa Finskom Tijana Davidovac i članovi grupe Svetlana Nikolić Pavlović, Ivan Bauer i Ljubinko Rakonjac razgovarali su sa ambasadorom Finske u Srbiji Pertijem Juhanijem Ikonenom, složivši se da ima mesta za unapređenje odnosa između dve zemlje.

Tijana Davidovac je istakla da se dobri odnosi Srbije i Finske mogu dodatno unaprediti intenziviranjem međuparlamentarne saradnje i razmenom poseta članova poslaničkih grupa prijateljstva.

Davidovac je upoznala ambasadora Finske sa intenzivnim radom Narodne skupštine na usvajanju Predloga zakona o budžetu za 2018. godinu, kao i ostalih predloga zakona koji su na dnevnom redu sednice.

Govoreći o ekonomskim odnosima Srbije i Finske, Tijana Davidovac je navela da 60 finskih kompanija posluje u Srbiji, ali da postoji prostor za unapređenje robne razmene.

Uspostavljanje direktnih avio-linija između gradova Srbije i Finske, takođe bi doprinelo unapređenju odnosa naše dve države, navela je predsednica PGP-a sa Finskom.

Ikonen se složio tokom razgovora da Srbija i Finska imaju dobre odnose, koji se mogu unaprediti na polju ekonomije, ekologije i zaštite životne sredine, kao i na polju informacionih tehnologija, navodi se u saopšetnju iz Narodne skupštine.

Rakonjac je izrazio zahvalnost Vladi Finske na finansiranju projekta u oblasti šumarstva, koji je obuhvatio države Zapadnog Balkana i istakao je da je Finska, kao jedna od najzelenijih i najčistijih država Evrope, po tom pitanju uzor za Srbiju, dok je Bauer ukazao na mogućnost unapređenja saradnje između obrazovnih institucija Srbije i Finske, kao i u oblasti informacionih tehnologija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво