Читај ми!

Vulin: Premijeru samo građani mogu da naređuju

Niko nema pravo da naređuje premijeru Aleksandru Vučiću – osim građana Srbije koji su mu dali mandat na izborima da se bori za njihove interese i interese zemlje, kaže ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin.

Aleksandar Vulin je, povodom izjave portparolke Evropske komisije Maje Kocijančič, naglasio da je lično veoma iznenađen, ističući da ne razume zašto se na Srbiju ne mogu odnositi ista pravila kao i na bilo koju drugu zemlju, prenosi Tanjug.

Prema njegovim rečima, radi se samo o pravu Srbije da se bori za svoje interese, da poštuje svoje zakone i da se bori za svoju privredu.

"Predsednik Vlade ima pravo da misli, ima pravo da govori, ima pravo da odgovori na novinarsko pitanje, a ima i obavezu da se bori za interese Srbije i njenih građana", rekao je Vulin prilikom obilaska Termoelektrane u Kostolcu.

Ukazao je na to da premijer Vučić nije nikakav posrednik između građana Srbije i EU.

"On je predsednik Vlade koji se svaki dan i svake sekunde prvenstveno bori za interese građana Srbije", poručio je Vulin.

Ako je interes građana da dobiju jeftiniju uslugu i da je još dobiju od domaćeg preduzeća – onda će tako i biti, naglasio je ministar.

"Niko nema pravo da zabrani predsedniku Vlade da odgovori na novinarsko pitanje, a još manje ima pravo da određuje našim preduzećima i privredi kako će u skladu sa zakonom trošiti budžetska sredstva", rekao je Vulin.

Istakao je da predsednik Vlade nije neko kome možete da naređujete.

"Jedino naređenje koje prima, to je naređenje od građana Srbije, a to je naređenje koje se ispostavlja na izborima. Naređenje koje je on dobio na izborima je da se bori za interes Srbije i njenih građana, da smanji nezaposlenost i poveća privredni rast. On to naređenje sprovodi. Svako drugo naređenje kod njega sigurno neće naići na razumevanje", zaključio je Vulin.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво