Читај ми!

Mirović: Svakodnevna kontrola troškova

Ubuduće će se svakodnevno kontrolisati trošenje novca u ministarstvima, ali i u javnim preduzećima, najavio je ministar privrede Igor Mirović.

Mandatar je najavio da će naredne nedelje biti predstavljen novi zakon o vladi i ministarstvima, kada ćemo imati jasnu sliku njihove nove organizacije, rekao je Mirović na dodeli nagrade "Blic preduzetnik 2013" u Sosijete ženeral banci.

"Jedna od ideja će biti da se kroz jaču ulogu kabineta napravi ozbiljno telo koje će analizirati rad ministarstva", istakao je Mirović.

Podsetivši da su do sada ministarstva bila potpuno nezavisna i samostalna u trošenju novca, Mirović je najavio i da javna preduzeća više u formalnom smislu neće pripadati pojedinim ministarstvima, već će direktan nadzor nad njihovim poslovanjem imati vlada u celini sa svojim organima u okviru kabineta.

"Cilj tih mera je da se poveća dobit u javnim preduzećima kako bi deo toga išao u budžet, a i da bi se iz budžeta servisirale sve obaveze koje imamo, poput plata i penzija", dodao je Mirović.

Ideja o jačanju kontrolne i nadzorne funkcije je sasvim jasna, a o detaljima i mehanizmima biće konkretnije priče naredne nedelje, naveo je Mirović.

"Neću biti ministar poljoprivrede"

Mirović je istakao i da u novoj vladi neće biti ministar poljoprivrede jer smatra da nije dovoljno stručan za tu oblast, javila je Beta.

Dodao je da članovi nove vlade neće ponavljati greške prethodnika koji su prelazili iz ministarstava u kojima su stručni u ona za koja nisu imali kvalifikacije.

Rekao je da za sada unutar odlazeće vlade nije bilo razgovora o rebalansu budžeta za 2014. godinu.

"Ekonomske mere koje će primeniti nova vlada odmah po formiranju pokazaće da li je reblanas budžeta potreban ili ne", objasnio je Mirović i dodao da će maja i juna Ministarstvo finansija analizirati realizaciju budžeta za ovu godinu.

Naglasio je da će se deo planiranih ekonomskih mere odnositi na suzbijanje sive ekonomije i kontrolu svih koji pune budžet.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво