Читај ми!

DSS: Koštunica nije imao dogovor sa Radulovićem

Nijedan funkcioner DSS-a nije imao dogovor s bivšim direktorom "Ce marketa" Slobodanom Radulovićem koji je zbog sporne privatizacije te firme osuđen na pet godina, rekao potpredsednik te stranke Miloš Aligrudić.

"Advokati Slobodana Radulovića imaju pravo da pripreme odbranu kakvu žele, ali niko od funkcionera DSS nema veze sa iznošenjem te odbrane", rekao je Aligrudić na konferenciji za novinare, prenosi Beta.

Kako je napomenuo Aligrudić, Istraga protiv Radulovića je pokrenuta dok je DSS bio na vlasti, ali je postupak okončan maja 2013, pet godina nakon što smo prestali aktivno da učestvujemo u vlasti.

Aligrudić je odbacio navode medija da je Memorandum o razumevanju, kojim je preuzet "Ce marketa", potpisao bilo ko iz vlade Vojislava Koštunice.

"Inicijativu za održavanje sastanka pokrenuli su privrednici, a ne tadašnji predsednik Vlade Vojislav Koštunica. Sve što je na sastanku rečeno jeste da postupak prodaje i kupovine akcija 'Ce marketa' mora biti sproveden u skladu sa zakonima", rekao je potpredsednik DSS-a.

Radulović, koji je 2006. pobegao iz Srbije, nakon otpužbi da je oštetio "Ce market" za 30 miliona evra, godinu dana kasnije je u pismu upućenom Savetu za borbu protiv korupcije naveo da je dogovor o prodaji "Ce marketa" sklopljen "po nalogu" premijera Srbije Vojislava Koštunice.

U pismu, koje je objavilo nekoliko medija, on je tvrdio da su Memorandum o razumevanju, pored njega potpisali Beko i Mišković 19. avgusta 2005. godine, na inicijativu Koštunice, čiji nalog mu je preneo tadašnji ministar policije Dragan Jočić tokom razgovora u njegovom kabinetu, kome su prisustvovali i sekretar Vlade Srbije Dejan Mihajlov i šef UBPOK-a".

Odmah nakon završenog preuzimanja "Ce marketa", po dogovoru sa Koštunicom, Mišković i Beko su podelili veliki plen, koji se zvao "Ce market", vredan više od 300 miliona evra, a da pri tom nisu ispoštovali nijednu tačku potpisanog Memoranduma, pisao je tada Radulović.

"Srbija mora imati jedinstven stav u PS SE"

Potpredsednik DSS-a Miloš Aligrudić kritikovao je članove delegacije Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope koji su glasali za uvođenje sankcija Rusiji, i istakao da je potrebno da srpska delegacija u tom telu ima jedinstven stav.

"Svaki član delegacije ima nevezan mandat, tj. slobodan je da glasa kako njemu savest nalaže. Tu ne postoje pisana pravila, ali neko nepisano pravilo je da kada je očigledna većina u narodu i u skupštini iza jednog stava, onda bi taj stav trebalo da se poštuje", rekao je Aligrudić i naglasio da je do 2008. godine to pravilo "manje-više poštovano".

Aligrudić je ocenio da članovi Demokratske stranke sve više usklađuju svoje glasanje sa stavovima Socijalističke internacionale, a ne sa članovima delegacije Srbije.

"To dolazi sve više do izražaja i to me, kad je reč o dva člana DS-a, uopšte ne iznenađuje. I potpuna je zamena teza ono što smo čuli iz DS-a da su njihova dva člana pokušali da spreče teže sankcije po Rusiju, jer u tom trenutku težih sankcija nije ni bilo na dnevnom redu", istakao je Aligrudić.

"Iznenađen sam i glasanjem predstavnika LDP-a i URS-a koji je bio za sankcije Rusiji", rekao je Aligrudić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво