Читај ми!

Vučić za RTS: Ako Nestorović ne podrži nikoga, imaćemo ponovljene izbore u Beogradu

Predsednik Aleksandar Vučić kaže za RTS da su izbori rezultat kampanje, prethodnog rada, ali i onoga što je ponuđeno građanima. Poručuje da građani iz Republike Srpske imaju pravo da glasaju u Beogradu na osnovu zakona o dvojnom državljanstvu koji su usvojeni, kako navodi, kada su na vlasti bili oni koji sada to kritikuju. Kada je reč o beogradskim izborima, ističe da ako Branimir Nestorović ne podrži nikoga, imaćemo ponovljene izbore u glavnom gradu.

Građani Srbije juče su glasali na parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima. Prema procenama CeSID-a i IPSOS-a (99,7 odsto obrađenog uzorka) u republički parlament ulazi 10 lista: lista oko SNS-a koja je osvojila 128 mandata, lista "Srbija protiv nasilja" sa 65 mandata, lista oko socijalista sa 18 mandata, kao i liste "Mi – glas iz naroda" i lista koalicije NADA sa po 13 mandata. Cenzus je prešlo i pet manjinskih stranaka.

Kada je reč o beogradskim izborima, prema projekcijama CeSID-a i IPSOS-a na osnovu 99 odsto obrađenog uzorka, lista oko SNS-a je osvojila 38,9 odsto glasova (48 mandata), a lista "Srbija protiv nasilja" 34,6 odsto (43 mandata). Cenzus su prešli koalicija NADA sa 6 odsto glasova (7 mandata), lista oko SPS-a sa 4,8 odsto (6 mandata) i lista čiji je nosilac Branimir Nestorović sa 5,3 odsto glasova (6 mandata).

U 65 gradova i opština održani su izbori za odbornike lokalnih skupština. Osim u Beogradu, glasalo se u 11 gradova i 53 opštine.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара