Radulović kreće u kampanju "Krug za drugi krug"

Lider pokreta “Dosta je bilo” i predsednički kandidat Saša Radulović najavio je da kreće u predizbodnu kampanju od srede 15. marta.

Pod nazivom "Krug za drugi krug" Radulović namerava da obiđe gradove i mesta širom Srbije kako bi u direktnom razgovoru s građanima objasnio zašto su ovi izbori važni za njih i njihove porodice.

"Ovi izbori su referendum protiv Vučića, protiv partokratije i partijskog zapošljavanja, protiv propadanja Srbije", naveo je DJB u saopštenju.

"Za pobedu nam je potrebna velika izlaznost u prvom krugu. U drugom krugu Vučić je pobediv. Tokom turneje koju smo simbolično nazvali Krug za drugi krug Saša Rdulović će predstaviti program u dvadeset tačaka i brojne razloge zašto treba glasati protiv Vučića", ističe se u saopštenju.

Kako prenosi Beta, DJB je ranije danas optužio lidere Evropske unije da učestvuju u predsedničkoj kampanji Aleksandra Vučića i pozvao ih da sačuvaju makar privid neutralnosti u aktuelnoj kampanji u Srbiji i otkažu sve predizborne posete kandidata vladajućih partija.

"Danas je najavljena poseta Aleksandra Vučića, kao predsednika Vlade i ujedno i kandidata za predsednika Srbije, Angeli Merkel usred predizborne kampanje. Neshvatljivo je da lideri EU na ovakav direktan način učestvuju u zloupotrebi funkcije predsednika Vlade i kampanji Aleksandra Vučića za predsednika Srbije", navodi se u saopštenju Dosta je bilo.

Taj pokret je dodao da je nezabeleženo u istoriji demokratskih društava da predsednik Vlade suspenduje Skupštinu i da se sa mesta predsednika Vlade kandiduje za predsednika Srbije.

"Ovo izgleda nimalo ne smeta ni Angeli Merkel, ni Federiki Mogerini niti bilo kom drugom zvaničniku EU. U Nemačkoj je odlukom Saveznog suda iz 1977. godine zabranjeno upravo ovo što Vučić radi. U svakom Dnevniku RTS-a, Vučiću kao predsedniku Vlade i ostalim ministrima u njegovoj Vladi, posvećeno je više od polovine ukupnog trajanja Dnevnika što predstavlja očiglednu i besramnu zloupotrebu aktuelne političke funkcije. U uređenim demokratijama, to je nezabeležena i nedozvoljena praksa", ocenjuje DJB.

Pokret "Dosta je bilo" smatra da je birokratija EU "potpuno izgubila kompas" i žrtvovala sve proklamovane vrednosti zarad svojih kratoročnih interesa koji su duboko suprotstavljeni životnim interesima građana Srbije za uređenom zemljom.

четвртак, 01. јун 2023.
17° C

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено