Читај ми!

Koštunica podržao Nikolića

DSS i SNS potpisali sporazum o podršci Tomislavu Nikoliću u drugom krugu izbora. Postoji sumnja da je došlo do izborne krađe 6. maja, navodi se u tekstu sporazuma. Dogovoreno je da se građani na referendumu izjasne o političkoj i vojnoj neutralnosti.

Demokratska stranka Srbije pozvala je građane da u drugom krugu predsedničkih izbora podrže kandidata Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića.

Predsednik DSS-a Vojislav Koštunica i predsednik SNS-a Tomislav Nikolić potpisali su sporazum o podršci kojim su se saglasili da postoji opravdana sumnja da je došlo do ozbiljnih izbornih neregularnosti i izborne krađe 6. maja.

Dve partije su se dogovorile da se građani na referendumu izjasne o političkoj i vojnoj neutralnosti.

U sporazumu dve stranke navodi se da je utvrđeno, uz mnogobrojne druge neregularnosti, da nedostaje dvadeset džakova sa izbornim listićima, a vlast uporno odbija razuman predlog da se ponovo prebroje glasovi, kao i da je, i pored opravdane sumnje u izbornu krađu, predsednik SNS-a Tomislav Nikolić odlučio da je u interesu Srbije da se održi drugi izborni krug.

Koštunica i Nikolić saglasili su se i da se pitanje da li je u interesu Srbije da bude politički neutralna država, ili Srbija treba da bude članica EU, razreši na demokratski način, tako što će se o tome narod izjasniti na slobodnom referendumu.

DSS i SNS će vođenjem usaglašene politike u Skupštini Srbije omogućiti da se građani i o političkoj i o vojnoj neutralnosti izjasne na referendumu, piše u sporazumu.

Koštunica i Nikolić su se, takođe, saglasili da se pitanje promene Ustava Srbije neće pokretati i biti podržano bez saglasnosti obe stranke i da će DSS i SNS u Skupštini Srbije voditi usaglašenu politiku kada je u pitanju Ustav Srbije.

петак, 29. септембар 2023.
18° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"