Karadžić traži odlaganje dokaznog postupka

Radovan Karadžić zatražio od Žalbenog veća Haškog tribunala da se početak dokaznog postupka protiv njega odloži za 17. jun, jer nije imao dovoljno vremena i uslova za pripremu odbrane.

Bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić zatražio je od Žalbenog veća Haškog tribunala da početak dokaznog postupka u procesu protiv njega odloži za 17. jun ove godine.

Karadžić je u žalbi koja je objavljena u Haškom tribunalu, ocenio da je odluka Sudskog veća da se počne s dokaznim postupkom neprihvatljiva, jer rezultira time da je njemu uskraćeno adekvatno vreme i uslovi za pripremu odbrane, koje je predsednik Tribunala odredio kao potrebne.

Optuženi smatra da Sudsko veće nije imalo ovlašćenja da donese takvu odluku i traži od Žalbenog veća Tribunala da odloži dokazni postupak do 17. juna ove godine do kada bi njegov tim za odbranu mogao u potpunosti da se upozna s dokumentacijom koju mu je obelodanilo Tužilaštvo.

Karadžić je izneo svoju uvodnu reč 1. i 2. marta ove godine, ali je zatražio da se saslušanje prvih svedoka Tužilaštva odloži do 17. juna, što je Sudsko veće odbilo.

Veće je, međutim, dozvolilo Karadžiću da se žali na tu odluku i zakazivanje početka dokaznog postupka odložilo do konačne odluke žalbenog veća o njegovom zahtevu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 10. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије